POLİTİKA Haber Girişi : 24 Kasım 2010 10:34

B. Anap Genel Başkanı Gündüz, gündemi değerlendirdi

B. Anap Genel Başkanı Gündüz, gündemi değerlendirdi
Büyük Anap Genel başkanı Emanullah Gündüz CHP ile BDP itifakının yüzeysel bir itafak olacağını ancak bunun bir birleşme yada uzun süreli bir itifak olarak düşünülmesinin mümkün olmadığını söyledi.
BÜYÜK ANAVATAN PARTİSİ GENEL GENEL BAŞKANI EMANULLAH GÜNDÜZ
-“2011 GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ 19 PARTİNİN İTTİFAK YAPMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ”
-“2011 SEÇİMLERİ ERDOĞAN’IN SON SEÇİMİ OLDUĞUNA GÖRE MEVCUT PARTİLER ERDOĞAN SONRASI BİR ARAYIŞ İÇERİSİNE GİRMİŞLERDİ”
-“CHP – BDP İTTİFAKI SİYASAL ÇIKARLAR ÜZERİNE YÜZEYSEL BİR İTTİFAK OLUR, İMKANSIZ DEĞİLDİR”
 
Arif Altunkaynak'ın ÖZEL HABERİ
Büyük Anavatan Partisi Genel başkanı Emanullah Gündüz CHP ile BDP itifakının yüzeysel bir itafak olacağını ancak bunun bir birleşme yada uzun süreli bir itifak olarak düşünülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Gündüz, CHP’nin içinde bulunan statükocu devletçi yapı ile BDP’nin özgür Kürdistan Projesinin bir araya gelmesinin imkansız olduğunu bildirdi.
     Büyük Anavatan Partsi Genel Başkanı Gündüz, ailesini ziyaret etmek için geldiği Memleketi Mardin'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Büyük Anavtan Partisi olarak Saadet, BBP ve Türkiye Partisi öncülüğünde 19 partiden oluşan bir itifakla 2011 seçimlerine girmek için çalıştıklarını kaydeden Gündüz, böylece  TBMM’de halkın birden çok parti ile temsil edileceğini aktardı. Türkiye’ye çoklu demokrasiyi yerleştimeyi amaçladıklarını aktaran Gündüz, itifak yapmayı düşündükleri partlerin aynı amaca hizmet eden, aynı yolun yolcusu olduğunu iddia etti.   
     CHP ile BDP’nin biribilerine yakınlığı ve ortak noktaları farklı olan partiler olduğunu hatırlatan Gündüz; "Bir süre önce DTP Genel Başkanı olan Ahmet Türk SHP kanalıyla meclise girmiş bir insan. Zamanında bu kürtçülük üzerinden siyaset yapan kürt solcuları kendilerine en yakın olan solcu parti SHP’deydiler. CHP ile BDP’nin itifak yapması imkansız değil. Bu olabilecek birşey. Ancak bu günkü durumda bu itifakın kime faydası olur, kim bundan avantaj sağlar, kim bundan dezavantaj sağlar? bunu biraz açmak lazım. Bana göre CHP’nin kaybetiği yüzde  4-5'lik bir oyu var. CHP güç kaybetmekte. 2011 seçmleri yine CHP ile AKP arasında geçecek. BDP’nin kendi gücünü koruduğu bir kitlesi var. Bu partiler birleşse dahi ancak CHP’nin eski gücüne denk gelir. Bu siyasi dengeler açısından dengeleri bozacak bir durum değil. Bu ancak bir itifak olur birleşme olmaz ve ancak seçimden sonrasına kadar sürer.” şeklinde konuştu.
 BDP-CHP itifakından AK Partinin Erdoğan’sız olamayacığına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu, CHP içinde olan devletten yana sütatükocu zihniyet ile bu gün BDP'nin ortaya koyduğu bağımsız kürdistan polikası asla bir arada bulunak birşey değildir. Siyaset çıkarlar üzerinde olduğu için bu yüzeysel bir itifak olur. Bu CHP ile BDP’nin itifak ettiği anlamına gelmemeli. Bu günü kurtarmaya yönelik bir itifaktır.Çok samimi bulmuyorum. Bu ittifak olacaksa bu güne kadar CHP ile BDP arasında olan zıtlaşamalar hata aşağılamlar neydi?"
      -"AK PARTİ DİYE BİR ŞEY YOK ERDOĞAN VAR"
     "AK Parti 2011 yılında yine mutlak galibiyetini ilan edecektir. Ancak ben Ak Parti içinde siyaset yapmış biri olarak AK Partiyi kabul etmiyorum. Recep Tayip Erdoğan diye bir lider vardır, bir marka vardır. Kitleleri peşinden sürükleyen Eerdoğan’dır. Erdoğan’ın olmadığı bir AK parti kesinlikle bu günkü gücünde omayacaktır. Bu seçim Erdoğanın son seçimidir. Şimdiden mevcut CHP, MHP, BDP ve diğer partiler Erdoğan sonrası için arayışlardadır."
     -"19 PARTİ İLE İTTİFAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
 "Büyük Anatavan Partisi olarak büyük bir projemiz var. Erbakan hocalarla, Yalçın Topçu’larla görüşmelerimiz var. Bu büyük ittifak dediğimiz aslen aynı hedefe hizmet eden, aynı yolda yürüyen ama farklı freksiyonlara sahip olup birbirinden ayrılan farklı partileri bir araya getirmektir. 19 parti.
    Bizim bir araya getirdiğimiz siyasi partilerin birinci amacı insanlara hizmet etmek ikinci amaçları ise kendi tabanlarını temsil etmektir. Biz bununla doğrudan demokrasini Türkiye’ye yerleştimeye çalışıyoruz. Siyasi parti liderlerinin bu prejeyi özümseyecek kadar cesur oladuklarına inanmıyorum ne yazık ki. Çünkü insanımızda, liderlerimizde bu korkaklık, bu riske alamazlık, bu cesaretsizlik var. Buda siyasetin kaybettiği tek nokta. Bizim yapacağımız birleşme değil seçim itifakıdır. Bir parti üzerinden yapılacak ittifakta ismi öne çıkan parti Saadet Partisi, BBP Partisi ve Türkiye Partsi’dir. Bu üç büyük partinin birinin ismi altında çalışma yapılır. Böylece mecliste 10’a yakın parti temsil edilir.”
         -BÜYÜK İTTİFAK İÇİN DÜŞÜNÜLEN PARTİLER VE LİDERLER ŞÖYLE;
     ANAP, SP, BBP, HAS PARTİ, DP, BTP, TP, YÜCE DİRİLİŞ PARTİSİ, MİLLET PARTİSİ, MMP, HAKPAR, YURT PARTİSİ, GTP, HAK VE HAKİKAT PARTİSİ, KADEP, LDP, HEPAR, VATANSEVERLER, SAĞDUYU,
     19 partiyi kapsayacak olan büyük ittifak çağrısı için de iki isim belirlenerek yola çıkıldı. Büyük ittifak yapılacak isimler ise DP’nin eski genel başkanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir eski başkanı Ali Müfit Gürtuna / Nusaybinim.com