Bakan Selçuk'un Mardin ziyaretinde Nusaybin'de iki hayırseverin yaptırdığı okullar açıldı

Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Mardin ziyaretinde ildeki eğitim yatırımlarının toplu açılışı yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi ziyaret ve açılış için Mardin'e geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mardin'in Artuklu ilçesinde Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin ve 9 ilçedeki 61 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılışa Bakan Selçuk'un yanı sıra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demir Kaya, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Programda konuşan Bakan Selçuk, "Mardin'in binlerce yıllık bu tarihi mirasına layık olacak şekilde, buranın hak ettiği değeri verecek şekilde eğitim yatırımlarının çok daha yukarı taşınması, vazifelerimizin başında geliyor. Şu an 9 ilçedeki 61 tesisin açılışı için bir arada bulunuyoruz. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin bahçesindeyiz. Bu bahçede olmak, bu ismin altında birleşmek ve burada bilimin yolculuğuna hep beraber hazırlanıyor olmak, çocuklarımız çok daha güzel imkanlarda bulunması için fırsatlar oluşturmak çok önemli. Cumhurbaşkanımızın Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir bilim merkezinin kurulması için talimatı olmuştu. Bunun da hayata geçmiş olması bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

 

İlçelere telekonferansla bağlanan Bakan Selçuk, Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin ve 9 ilçedeki 61 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

-NUSAYBİN’DE HACI BEŞİR VE HACI VESİLE AKTAŞ İLE HANNA ÇİL OKULLARININ AÇILIŞI YAPILDI
Bakan Selçuk’un açılış kurdelelerini kesmesi ile il geneli tüm yatırımların açılış kurdeleleri kesildi. Nusaybin’de Aktaşlar ailesi tarafından Gedikhane Mahallesinde yapılan 4 derslikli Hacı Beşir ve Hacı Vesile Aktaş İlkokulu ile Üçköy Mahallesinde Metin Çil tarafından yapılan 4 derslikli Hanna Çil İlkokullarının açılışı yapıldı.

 

Gedikhane Mahallesinde yapılan açılıştan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Ümit Çetin, “Bugün Gedikhane Mahallesinde Aktaş ailesinin üstlenmesiyle bir mahallemiz eğitim konusunda ihya oldu. Bize taahhüt etiklerinin üstüne bir hizmet ettiler. Biz de bu okulu dolduracağımıza söz veriyoruz. İlçemizde hayırsever anlamında da öncülük ettiler. Aktaş ailesine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açılıştan sonra hayırsever Aktaş ailesi adına konuşan Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ise, “Bu mübarek Ramazan ayında hayırlı bir iş bir aradayız. Nusaybin Gedikhane İlkokulunu ailemizin tüm bireylerinin maddi ve manevi destekleriyle bir araya gelerek köyümüze kazandırdık.
Bu okulu köyümüzün çocuklarına kazandırmaktan büyük onur duyuyorum. İlçemizde, beldelerimizde, köylerimizde bu tür yatırımların yapılmasını özellikle istiyorum. Çocuklarımız okusun yeni Aziz Sancarlar yetişsin diye bu yatırıma önem veriyorum. İlçemizde imkanı olan tüm iş adamlarımızın birer okul yapmasını istiyorum. Okulumuz hayırlı olsun” dedi.

 

Açılıştan sonra yeni yapılan okul ziyaret edildi.