EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 04 Ağustos 2020 17:45 Haber Girişi : 04 Ağustos 2020 17:48

Başarı Kavramı’nda rehber öğretmenler gözetiminde tercih

Başarı Kavramı’nda rehber öğretmenler gözetiminde tercih
Nusaybin'de faaliyet gösteren Başarı Kavramı Özel Öğretim Kursu, rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilerin tercihlerini sağlıyor.

Nusaybin'de faaliyet gösteren Başarı Kavramı Özel Öğretim Kursu, rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilerin tercihlerini sağlıyor.

 
   "Günümüzün değişen koşulları göz önüne alındığında sadece mesleki anlamda yetkinlikler kazanmak yeterli değerlidir.

     Çünkü günümüz artık bireyin kendisinin bilgiyi yapılandırabileceği bir dönem.  Adayın her bakımdan kişisel gelişimine  katkı verebilecek bir üniversiteyi tercih etmesi hayati derecede önem taşıyor . Üniversite bireyi yaşama hazırlıyor.

    Adaylar öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerekir. İlgi duydukları alanları ve kişisel yeteneklerini iyi belirlemeleri üniversite tercihleri açısından son derece önemlidir.

Sağlıklı tercih yapılması açısından adayların dikkat etmesi gereken temel hususlar:

   Tercih listesi hazırlanırken başarı sırasının makas aralığının geniş tutulması gerekir.

   Aday öğrencilerin üniversite tercihlerini yapmadan önce ÖSYM’nin hazırlamış olduğu 2020 Tercih Kılavuzu”ndaki tüm program ve bölümlerin özel koşullarını mutlaka incelemelidir.

   Aday tercih listesini hazırlarken bir önceki yılın yani 2019'un sayısal (TYT, AYT, YDT) verilerinden faydalanılmasının adayın lehine olacaktır. Bu nedenle ön bilgi amaçlı yayımlanan kılavuzun çok iyi incelenmesi gerekir. Tercihler başarı sırasına göre yapılacaktır, bu önemli konuya çok dikkat edilmelidir.

   Tercih yaparken kesinlikle tercih danışmanlarından yardım alınmalıdır. Tercih konusunda adayın alacağı destek hem teknik açısından hem de bireyin tercih yaparken nasıl bir yol izleyeceği konusunda fikir edinmesini sağlayacaktır.
   Adayların tercih yapmak istedikleri üniversiteleri iyi araştırmaları gerekir. Uzman kadrolarından üniversitenin diğer olanaklarına kadar araştırmalarını tavsiye ederim. 
    Adayın aldığı puan ile ulaşmak istediği hedefin paralelliği de büyük bir önem arz eder. Alınan puan ve hedefin paralelliği sağlıklı tercih yapmak konusunda önemlidir.
    Son olarak öğrencilerimize sağlıklı tercih yapabilmeleri konusunda Nusaybin Başarı Kavramı Özel Öğretim Kursu adına gereken hizmeti ilçemizdeki tüm öğrencilerimize sunmak için bekliyoruz. Şimdiden öğrencilerimize sağlıklı günler ve sağlıklı tercihler diliyorum.
Rehber öğretmen: Selman Yıldız