GÜNDEM Haber Girişi : 24 Aralık 2021 15:52

Başkan Aktaş'tan tüm ürünler için acil indirim çağrısı

Başkan Aktaş'tan tüm ürünler için acil indirim çağrısı
Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, doların düşüşü ile birlikte tüm ürünlerde acil indirime gidilmesi çağrısı yaptı.
Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, doların düşüşü ile birlikte tüm ürünlerde acil indirime gidilmesi çağrısı yaptı 
 
Başkan Aktaş'tan yapılan açıklama şöyle,
"Ülkemizde yeni ekonomi modelinin açıklanmasının hemen ardından döviz kurunun düşmesi, gözleri son dönemde fiyatları artan ürünlere çevirdi.
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdaki dalgalanmanın önüne geçmek ve fiyat istikrarını sağlamak için açıkladığı yeni ekonomi modeli sonrasında döviz kuru tarihi bir düşüş yaşadı. Türk lirasının değeri arttı. 
 
 
Toplumda başta gıda, inşaat, otomotiv olmak üzere tüm sektörlerde döviz kuru kaynaklı yaşanan zamların geri çekilmesine yönelik beklenti oluştu."
 
 
TOBB Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da tüm üyelere bulunduğu çağrı sonrasında Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş da üyelerine bir çağrıda bulundu.
 
Başkan Necdet Aktaş, söz konusu döviz kurundaki düşüşler sonucunda artan etiket fiyatlarının hızlı bir  şekilde düzenlenerek gerekli indirimin yapılmasını talep etti.