TÜRKİYE Haber Girişi : 15 Mayıs 2021 18:58

Başkan Şahin, Mersin'deki saldırıyı kınadı

Başkan Şahin, Mersin'deki saldırıyı kınadı
Mersin’in Bozyazı ilçesinde saldırıya uğrayan aileye,Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Nebi Şahin’den destek mesajı geldi.
Mersin’in Bozyazı ilçesinde saldırıya uğrayan aileye,Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Nebi Şahin’den destek mesajı geldi.
 
 
Başkan Şahin, "İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyoruz" dedi.
 
 
Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'den (Hewlêr) Mersin'e gelen Kürt aile, bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Muştaq Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
 
Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Nebi Şahin, Erbilli aileye destek vererek, saldırıyı yapanların hukuk önünde cezalarının verilmesi gerektiğini söyledi.
 
 
Başkan Şahin, "Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Antalya’ya seyahat eden kişilere yönelik Mersin'in Bozyazı ilçesinde yapılan saldırıyı/linç girişimini kınıyorum. İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyoruz” dedi. 
 
 
- SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLMALIYIZ 
Başkan Şahin, "Bir baba eşi ve çocuklarının gözü önünde darp edilmiştir. Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğu düşünülen olayda, ailenin önünü bir grup Adana plakalı aracın içerisinde bulunan kişiler tarafından ciddi şekilde darp edilmesi kabul edilemez bir davranıştır. Onun için nedeni ne olursa olsun böyle bir olayı kınıyoruz. Faillerin cezalarının verilmesini istiyoruz. Bu gibi olayları kınadığımızı , buranın dağbaşı olmadığını , hukuk dışı olaylara karşı olduğumuzu , bu gibi olayların iki ülke arasındaki dostluğumuza, ticaretimize  ve turizmimize darbe vurduğunu belirtmek isterim. Zalimin ve zulmün karşısında olduğumuzu mağdurun yanında olduğumuzu, bunu yapanların yargılaması gerektiğini belirtmek isterim.  
Yapılan saldırı bizi son derece mahçup edip üzmüştür . Kardeşlerimize yapılan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum. Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmyetmez.
SALDIRIYA UĞRAYAN AİLEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"