MARDİN Haber Girişi : 08 Nisan 2018 11:57

BİK ve DİKA'dan Kurumsal İletişim eğitimi sona erdi

BİK ve DİKA'dan Kurumsal İletişim eğitimi sona erdi
Kalkınma Bakanlığı, BİK ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle Mardin'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Basın ve Hakla ilişkiler Müdürlüklerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi" kapsamında verilen eğitimler sona erdi.
Kalkınma Bakanlığı, BİK ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle Mardin'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Basın ve Hakla ilişkiler Müdürlüklerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi" kapsamında verilen eğitimler sona erdi.
TRC 3 Bölgesi olarak adlandırılan Siirt, Mardin, Batman ve Siirt'e farklı kurumlarda görev yapan Halkla İlişkiler birimilerinde görev yapan 28 kurum personeline yönelik verilen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
Törene TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Vali Yardımcısı Mesut Uslu, Mardin Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Murat Bayar, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, Mardin Mali Müşavirler Odası Başkanı Hamit Durgan, BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, kurum ve kuruluş temsilciler ile eğitime katılan kurumu personelleri katıldı.
DİKA toplantı salonunda Halkla İlişkiler biriminden sorumlu 28 kurum personeline katıldıkları eğitimlerin ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşan BİK Genel Müdürü Karaca, "Biz uzun zamandır başta Mardin, Diyarbakır ve civar illerimizi olmak üzere elimizden her ne geliyorsa, başta basınımızla ilgili konular ve faaliyetler olmak üzere yurdumuzun dört bir tarafında bütün gayretimiz ve çabamızla, insanımızla, halkımızla kurumlarımızın en iyi şekilde hizmet edebilmesi için üzerimize düşen her türlü görev ve katkıyı yapmaya gayret ediyoruz. İletişim konusunda kurumların çok müşkül durumda bırakan teknolojik gelişmeler, bunların kullanımı ve efektif bir şekilde kullanımının yanı sıra bizim geçmişten kalan, bürokratik geleneklerimiz göreneklerimizin bir arada yaşatılması bunlar tabiki çok önemli meseleler. Bir iki günlük eğitim programları ile çözülmeyecek ama bunları bir başlangıç olarak görmek gerekiyor. Yaptığımız programın devamlılığını sağlamak üzere bir yazılım geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu yazılım çok geniş bir veritabanına sahip olacak, veritabanında Osmanlı dönemi dahil olmak üzere bürokratik geleneklerimizin burada paylaşacağızımı bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz. bu konuda çeşitli müracatlarımız var, şayet finansman desteği sağlarsak bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşımız belli ama Cumhuriyetle birlikte 20'ye yakın devletin kurucusu bir milletiz. o sebeble geçmişle ilişkimiz daima canlı ve derin olmak zorunda ki köklerimizin ne kadar derine gittiğin farkında olalım, eğer değerlerimizin farkında olmazsak en ufak bir rüzgarda sarsılma riski ile karşı karşıyayız. bürokratik anlamda hemde diğer konularda geçmişimizi eşelediğimizde diğer ülkelerden geri kalmıyacak zenginlikte ve çeşitlilkte kültürel anlada olsun, diğer anlanlarda olsun birikimizin olduğu gayet açık."
Konuşmaların ardından eğitime katılan 28 personele sertifikaları verildi.