SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 18 Ağustos 2020 09:37 Haber Girişi : 18 Ağustos 2020 09:44

Çok şükür Nusaybin'de Emar (MR) cihazı hizmete girdi

Çok şükür Nusaybin'de Emar (MR) cihazı hizmete girdi
Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kurulan Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazı ile hizmet verilmeye başlandı.
Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kurulan Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazı ile hizmet verilmeye başlandı. Hastaneye kurulan MR’dan yaklaşık olarak 115.000 nüfusa sahip ilçemizin insanları faydalanacaktır.
 
 
MR hizmeti veren ilçemize en yakın Sağlık Kuruluşu yaklaşık olarak 45 Km. mesafede bulunmakta ve aylık ortalama 1100-1200 hasta bu hizmeti almak için ilçe dışına çıkmakta ve mağdur olmaktaydı. Bu hizmetin verilmeye başlanmasıyla birlikte MR çekimleri için ilçe dışına gitmek zorunda kalan hastalarımızın mağduriyetlerinin giderildiğini dile getiren Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Emin Ay, Nusaybin ilçesi adına sağlıkta büyük bir yenilik olarak ifade ettiği MR cihazı için başta Salık Bakanlığı yetkililerine, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet Yavuz’a, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Murat Sinanoğlu’na, Destek Hizmetleri Başkanı Şeyhmus Alkan’a ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ettiğini açıklamıştır.
 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz: ‘’ İlçe Devlet Hastanemiz 150 yatak kapasitesi ile ilçemize sağlık hizmeti vermektedir. Halkımızın yıllardır ihtiyaç duyduğu MR cihazını hastanemize kazandırdık. Şu anda deneme ve test çekimleri tamamlandı, bu süreçte günlük ortalama 35 çekim yapıldı. Bundan sonraki süreçte günlük 70-80 arası çekim yapmayı düşünüyoruz. Çekimler günübirlik yapılıyor, raporlar 3 günlük süre zarfında e-nabız ve hastanemizde kullanılmakta olan Panates sistemine düşmektedir. Hastanemizin ve bölgemizin kapasitesine göre de önümüzdeki yıllarda da hizmet alım modelimizi değiştirebiliriz. Şu andaki ihtiyaçlarımızın yüzde 95’ini karşılayan bir cihaz. Daha önce hastalarımızı başka yerlere yönlendirmek zorunda kalıyorduk. Şimdi hastalarımıza kısa sürede bu hizmeti sunuyoruz. Hastanemizdeki hizmet çeşitliliğini arttırarak, hastalarımıza daha iyi hizmet sunmak adına çalışmalarımız devam edecektir. İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederim. ‘’ifadelerini kullandı.