GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ocak 2021 12:20

DEDAŞ, eve kurulan güneş enerjisi için ceza kesti iddiası

DEDAŞ, eve kurulan güneş enerjisi için ceza kesti iddiası
Nusaybin'e bağlı Duruca Mahallesinde yaşayan Mehmet Yağız, evine kurduğu güneş enerjisi sistemi ile enerji ihtiyacını karşılıyor.
DEDAŞ, eve kurulan güneş enerjisi için ceza kesti iddiası

Nusaybin'e bağlı Duruca Mahallesinde yaşayan Mehmet Yağız, evine kurduğu güneş enerjisi sistemi ile enerji ihtiyacını karşılıyor. DEDAŞ ekipleri şahsa kaçak elektrik ceza yazarken, Yağız'ın itiraz dilekçesine de cezayla karşılık verildiği ileri sürülüyor.

 

Duruca'da ikamet eden Mehmet Yağız, kendi imkanlarıyla evinin ikinci ve üçüncü katlarına kurduğu güneş enerjisi sistemiyle elektrik veriyor. Ancak Elektrik Şirketi görevlileri, şahsın evine gittiklerinde 'kaçak enerji' muamelesi yaparak ceza kesti.
Yağız'ın iddiasına göre, DEDAŞ Nusaybin Şefliği ve Mardin İl Müdürlüğü nezdinde yaptığı itirazlara görevlilerin gelip bakmak yerine cezayla karşılık verilmesi üzerine Yağız, DEDAŞ'a ait evdeki tüm elektrik şebekesinin kesilmesi için şirkete başvuru yaptı.

 

-EVİNE KURDUĞU SİSTEMİ GAZETECİLERE ANLATTI
Mağduriyetini dile getirmek için aylardır uğraştığını dile getiren Mehmet Yağız, son olarak evine kurduğu elektrik sistemini gazetecilere anlattı. Evinin birinci katının 16 yıldır elektrik abonesi olduğunu ve tüm faturalarının DEDAŞ'ta olduğunu kaydeden Yağız, ikinci ve üçüncü katlara ise kurduğu güneş enerjisi sistemiyle elektrik ve enerji verdiğini söyledi.

-"DEDAŞ İTİRAZIMA CEZAYLA KARŞILIK VERDİ"
Evindeki elektrik sistemini anlattıktan sonra DEDAŞ ve Cimer nezdinde yaptığı girişimlerin dilekçelerini, aldığı cezaları ve yaptığı başvuruların evraklarını paylaşan Yağız şöyle konuştu,
"DEDAŞ ekipleri gelmişler, eve gelen iki kablonun fotoğrafını çekerek bana ceza kesmişler. Benim yukarıdaki iki katta elektrik şirketinin elektriği olmadığı halde ceza kestiler. İtiraz dilekçesi verdim gelip kontrol edin dedim, bana bir ceza daha kestiler. Kesinlikle dairelerin içerisinde elektrik şirketinin elektriği yoktur. Alt katta 16 yıldır kullandığım DEDAŞ'ın elektriği var, tüm faturalarıma bakabilirler. Ancak ikinci ve üçüncü katlarda kesinlikler elektrik şirketinin elektriği yok, kendi güneş enerjisi sistemimle enerji veriyorum.

DEDAŞ ve Elektrik şirketi mühendisleri gelsin baksın. İtiraz dilekçelerime bile cezayla cevap veriyorlar. DEDAŞ'ın mühendislerini göndermesini istiyorum. Kaçak elektriğim varsa her türlü cezaya razıyım."

 

-"SON ÇARE EVİME GELEN TÜM ELEKTRİK HATTININ İPTALİNİ İSTEDİM"
Elektrik şirketi nezdinde yaptığı tüm girişimlerin olumsuz sonuçlandığını kaydeden Yağız, bunun üzerine DEDAŞ'a dilekçe vererek, evine gelen tüm elektrik hatlarının iptali için başvuru yaptı.

 

Henüz bu dilekçesine cevap verilmediğini kaydeden Yağız, DEDAŞ yetkililerinin sesini duyarak soruna çözüm bulmasını istedi.