POLİTİKA Haber Girişi : 30 Ocak 2024 16:48

DEM Parti'de Nusaybin ön seçimlerini kazanan Gülistan Duran'dan açıklama

DEM Parti'de Nusaybin ön seçimlerini kazanan Gülistan Duran'dan açıklama

DEM Parti'nin Nusaybin'de gerçekleştirdiği ön seçimleri kazanan ancak aday gösterilmeyen Av. Gülistan Duran Altuntaş, açıklama yaparak, "Aynı yola başvuranların kişisel hırsları uğruna yoldaşlık hukukunu hiçe saymaları, halkın iradesini boşa çıkarma çabaları, şahsi küçük menfaatleri uğruna Kürt halkının onurlu haklı direnişi zeminine haksızlık bulaştırma girişimleri ne yazık ki yer yer amacına ulaşmıştır" dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimleri öncesi Nusaybin Belediye eşbaşkanlığı için gerçekleştirdiği ön iki seçimi de kazanan Av. Gülistan Duran Altuntaş, dün Diyarbakır'da yapılan aday tanıtım toplantısında aday gösterilmedi. Onun yerine ön seçimlerden ikinci olarak çıkan Av. Gülbin Şahin Dağhan aday olarak açıklandı. Gülistan Duran Altuntaş, aday gösterilmemesi üzerine sosyal medya hesabından bir yayınladı. 


Av. Gülistan Duran Altuntaş'ın açıklamasının tamamı şu şekilde;

"Değerli Halkımıza; 


Bilindiği üzere 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde Partimiz, aday adaylarını belirlemek üzere birçok merkezde ön seçim yapmıştır.
Nusaybin’de hem birinci turda hem ikinci turda halkımızın bana göstermiş olduğu teveccüh sonucunda her iki turda da en çok oy alan aday adayı oldum. Bana gösterilen bu teveccüh benim için çok büyük bir onurdur. Hem aday adaylarına açmış olduğu bu alan için Partimize ve hem de iki gün boyunca yılmadan, yorulmadan Partisine, her zaman olduğu gibi, destek sunan Partimiz delegelerine teker teker teşekkür ediyorum.


Ön seçim, temayül yoklaması ve aday açıklama süreci bu aşamada sona ermiştir.

Bu süreçte elbette meydana gelen bir takım hatalar olmuştur. Bilinmelidir ki bu hatalar ve buna dair oluşan farkındalık Partimizin ön seçim yöntemini geliştirecektir. Öte yandan aynı yola başvuranların kişisel hırsları uğruna yoldaşlık hukukunu hiçe saymaları, halkın iradesini boşa çıkarma çabaları, şahsi küçük menfaatleri uğruna özünde bir hak mücadelesi olan Kürt halkının onurlu haklı direnişi zeminine haksızlık bulaştırma girişimleri ne yazık ki yer yer amacına ulaşmıştır. Partimizin değerlerine ve halkın vicdanına uymayan bu girişimler Partimize sahiplenmemizi engellemeyeceği gibi mücadelemize daha çok sarılmamız gerektiğini bize göstermiştir. Biliyoruz ki Partimizin sahip olduğu güçlü eleştiri-özeleştiri kültürü mutlaka bu hataları giderecektir. Şimdi sıra Partimizle her alanda çalışma ve Kürt halkına dayatılan kapatma ve gasp politikalarını dağıtma zamanıdır.

Sadece seçim dönemlerinde değil her zaman Partimizin güçlenmesi için elinden geleni yapan değerli halkımızla yan yana her alanda seçim çalışmalarını sürdürmekten ve mücadelenin içerisinde yer almaktan onur duyuyorum. Halkın iradesini gasp eden kayyım politikalarını hep birlikte alaşağı edeceğiz.

Saygılarımla..."