POLİTİKA Haber Girişi : 29 Ocak 2024 13:24

DEM Partinin Nusaybin kadın adayı Gülbin Şahin Dağhan oldu

DEM Partinin Nusaybin kadın adayı Gülbin Şahin Dağhan oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday göstereceği kadın eşbaşkanlar için Diyarbakır'da tanıtım etkinliği düzenledi. Nusaybin Belediyesi Başkanlığı için kadın aday olarak Av. Gülbin Şahin Dağhan aday gösterildi.

 

Diyarbakır'da bir otelde gerçekleşen tanıtım etkinliğine, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın yanı sıra il ev ilçe yöneticileri ile adaylar katıldı.

 

Burada il ve ilçe kadın eşbaşkan adayları tek tek açıklandı. Yapılan açıklamada, Nusaybin Belediyesi için kadın eşbaşkan adayı olarak Av. Gülbin Şahin Dağhan açıklandı.

Dem Partisi Belediye Başkanlığı için Nusaybin'de kadın adayla seçime giriyor.

 

Av. Gülbin Şahin Dağhan kimdir?
1989 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Nusaybin’de tamamlamıştır. 

Evli olup bir çocuk annesidir. 

Dicle üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2013 yılında mezun olup, Üniversite Öğrenimini bitikten sonra Diyarbakır barosunda stajını tamamlayıp, Diyarbakır’da avukatlık mesleğini icra etmeye başlamıştır. 

2015 yılında memleketi olan Nusaybin İlçesine yerleşmiş olup Mardin Barosuna naklini gerçekleştirmiş olup halen Nusaybin ilçesinde aktif olarak avukatlık mesleğini icra etmektedir. 

2013-2015 yılları arasında Diyarbakır DBP İl yöneticiliği yapmış olup DBP hukuk komisyonunda yer almıştır. 

Mezopotamya Hukukçular Derneği(MHD)’ nin hem kurucu üyesi olup hem de dernek KHK ile kapatılana kadar Diyarbakır ve Mardin şubesinde yönetim görevini üstlenmiştir. 

Mardin şahmeran kadın platformunun kurucu üyesi olup halen bu dernek bünyesinde çalışma yürütmektedir. 

2018 genel seçimlerinde Halkarın Demokratik Partisinden Mardin 5. Sıra milletvekili adaydı. 2022-2023 yılları arasında Yeşil Sol Parti Mardin İl yöneticiliğini yaptı. 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneğinin Mardin Şubesinin eşbaşkanlığını yapmaktadır.