POLİTİKA Haber Girişi : 08 Haziran 2020 17:28

Deva Partisi, Mardin İl Başkanını arıyor

Deva Partisi, Mardin İl Başkanını arıyor
Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi Mardin İl başkanı çalışmalarına devam ediyor. Mardin teşkilatı için isim arayışında olan partiye Mardin'de yoğun başvuru olduğu iddia edilirken Mardin İl Başkanının kim olacağı merak konusu oldu.
 
Koronavrüs salgınına rağmen, Deva Partisi kuruluşunun 2. ayında hızla örgütlenmeye devam ediyor.
 
Ankara'da 11 Mart 2020 tarihinde kuruluş toplantısını gerçekleştiren Deva Partisi, ilk aşamada kurucuları arasından dijital ortamda gerçekleştirdiği bir toplantı ile genel merkez başkanlık kurulunu, genel merkez yönetim kurulu, merkez disiplin kurulu ve uyuşmazlık çözüm kurullarını oluşturdu, devamında ise il ve ilçe ilgili değerlendirmeler yapılıyor.
 
 
- Toplantı Hilton'da yapılıyor
 
Bu kapsamda Mardin'e gelen Van eski milletvekili İkram Dinçer başkanlığında Diyarbakır eski milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Şırnak milletvekili Abdullah Veli Seyda'nın oğlu Muhammed İkbal Seyda ve Evrim Rızvanoğlu başkanlığındaki toplantı Hilton Otelinde yapıldı.
 
 
- İsimler deşifre olmasın diye yarım saatte bir görüşmeler yapıldı
 
Mardin İl Başkanlığı için yapılan başvuruları titizlikle inceleyen heyet, teşkilatlanmada genç ve kadın adaylara da ağılık verecek. İl başkanlığı için Mardin'deki tüm kesimleri temsil edecek dinamik bir isim arayışının olduğu Demografik yapıya uygun bir yönetim kadrosunun hedeflendiği bilgisini veren DEVA Partisi heyeti, Mardin'de belirlenen 15 isimle yarım saat arayla birebir görüşerek notlarını alacak.
 
 
- 15 isim var üçe indirilecek
15 kişinin ismi il başkanlığı için geçerken, yapılan görüşmeler sonunda belirlenecek üç kişi genel merkeze sunulacak.
 
15 kişi ile mülakat yapan heyet bu isimlerin tamamını genel merkezde değerlendirerek 15 Haziran’dan sonra il başkanını açıklayacak.
 
Mülakat yapılanların arasında Mardin'de AK Parti'den belediye başkanlığı yapan bir siyasetçi, eski bir parti il başkanı, gıda sektöründe çalışan bir işadamı, işadamları dernek yöneticisi, demokrat kökenden gelen eski bir belediye başkanı, bir siyasi partinin eski milletvekili adayı, genç bir işadamı, bir fabrikanın sahibi ve il dışında hizmet veren bir işadamı var.
 
Aynı heyet Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde de il başkanı seçim ve mülakatlarına girecek.