POLİTİKA Haber Girişi : 11 Nisan 2021 17:28

DEVA Partisi Nusaybin 1. Olağan Kongresi yapıldı

DEVA Partisi Nusaybin 1. Olağan Kongresi yapıldı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Nusaybin 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Mehmet Yıldırım ilçe başkanı seçildi.
DEVA Partisi Nusaybin 1. Olağan Kongresi yapıldı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Nusaybin 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Mehmet Yıldırım ilçe başkanı seçildi.

 

Nusaybin'de yapılan DEVA Partisi 1. Olağan Kongresine Genel Başkan Yardımcı ve  İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Mardin İl Başkanı Av. Mesut Aydoğan ve Parti yöneticileri katıldı.
Kongre öncesi ilçe merkezini ziyaret eden Yeneroğlu, esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra ilçe binası açılışını yapan Yeneroğlu, neden DEVA Partisini kurduklarını partililere anlattı.

 

-AYDOĞAN, "NUSAYBİN HEP GÖRMEZDEN GELİNEN BİR İLÇE OLDU"
Kongre salonunda saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ilçe başkanı Mehmet Yıldırım açılış konuşması yaptı. Yıldırım konuşmasından, ülkenin biçok konuda zor günlerden geçtiğini dile getirdi.

Yıldırım'dan sonra konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mesut Aydoğan ise Nusaybin sorunlarına dikkat çekti.

 

Aydoğan konuşmasında, "112 bin nüfusuyla, fark demografik yapısıyla çok kadim bir ilçemizdir. Ancak öteden beri Nisêbîna Rengin, hem il bazında hem de Türkiye bazında görmezden gelinen bir ilçe olmuştur.  Bu da sorunlarının çözümsüz kalmasına ve büyüyerek artmasına neden olmuştur. Biz Nusaybin sorunlarını, içinde doğup büyümüş ve bu sorunlarla yoğrulmuş insanlarla ilçe teşkilatımızı kurmaya özen gösterdik " ifadelerini kullandı.

 

-YENEROĞLU, "DEVA PARTİSİ OLARAK EŞİT VATANDAŞLIK ANLAYIŞIYLA YOLA ÇIKTIK"

Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcı ve  İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "bugün gerçekten bizim için DEVA ailesi için çok hayırlı bir gün" dedi.

 

Konuşmasında, "İnşallah ülkenin tekrar hukukun üstünlüğüne tekrar demokrasiye kavuşması için tüm insanlarımızın kardeşlik bilinciyle bir arada yaşaması için bu levhaları asıyoruz, bu partileri açıyoruz" diyen Yeneroğlu, DEVA partisinin bir kardelen gibi yeşerdiğini belirtti.

 

Yeneroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Ülkemizin her alanında kriz yaşadığı bu dönemde DEVA Partisi adeta  kardelen gibi ülkenin dört bir köşesinde umutla ve kararlılıkla yeşeriyor. DEVA Partisi olarak özgürlükçü ve çoğulculuğu savunuyoruz. Özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu, eşit vatandaşlık ve tarafsız devlet anlayışıyla yola çıktık. Bu anlayışımız sadece kâğıtlara yazılı olması değil uygulamalarda da göstereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra seçime geçildi.
Kongreye tek aday olarak giren Mehmet Yıldırım İlçe başkanı seçilirken, yönetimi şöyle oluştu; Hikmet Nazım Aslan, Şeyma Kurt, Osman Karagöz, Abdurrahman Aydın, Leyla Doğan, Abdulselam Gündüz, Necat Özçelik, Bilal Kazan, Süleyman Acar, Erkan Dağar, Cihad Yıldırım, Osman Çetin, Siraç Aktoğ ve Felemez Erkek.