SAĞLIK Haber Girişi : 06 Eylül 2022 15:09

Diyabetli Çocuklar için Nusaybin'de kamp alanı oluşturuldu

Diyabetli Çocuklar için Nusaybin'de kamp alanı oluşturuldu
Mardin Artuklu Üniversitesi organizasyonunda, Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Diyabetli 56 Çocuk için kamp alanı oluşturuldu.
Diyabetli Çocuklar için Nusaybin'de kamp alanı oluşturuldu

Mardin Artuklu Üniversitesi organizasyonunda, Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Diyabetli 56 Çocuk için kamp alanı oluşturuldu.

 

Nusaybin DSİ Piknik Alanında 5 ile 8 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Diyabet Kampı Farkındalık Etkinliği”nde Diyabetli 56 çocuk kampa alındı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli doktor, hemşire ve diyetisyenler gözetiminde yapılan kampı ziyaret eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, çocuklarla bir araya gelerek çeşitli etkinliklerine eşlik etti.

 

Çocuklarla yapılan masa tenisi turnuvasına katılan Rektör Özcoşar ile Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı daha sonra masa tenisi maçı yaptı.

 

Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar, Artuklu Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Tıp Fakültesi ile Mardin'e sağlık alanında değer katma anlamında çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

 

Tıp Fakültelerinin yeni kurulduğunu vurgulayan Özcoşar, “Hocalarımızın bu çabalarından biri olarak diyabetli çocukların kendi hayat standartlarını, kendi kontrollerinde yaşayabilecekleri standart oluşturmaya yönelik böyle bir kamp yaptılar. Şuanda 56 diyabetli çocuğumuz kendi hayatlarını, hastalıkları ile birlikte düzenleyebilecekleri bir standart oluşturuyorlar. Hem Tıp Fakültesi hocalarımız hem farklı hastanelerdeki uzmanlarımız hemşirelerimiz, diyetisyenlerimiz bu çalışmayı destekliyor. Mardin açısından önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. DSİ Alanını diyabetli çocuklarımıza tahsis etmesi, onlara böyle bir kamp yeri tahsis edilmesinde Sayın kaymakamımızın emeği çoktur. Nusaybin Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Diyabet Kampı Farkındalık Etkinliği” hakkında açıklamalarda bulunan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Mardin’in sağlık alanında geleceğe koşar adımlarla ilerlediğini belirtti.

 

Bu anlamda Nusaybin olarak da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kayabaşı, “Mardin Artuklu Üniversitemizin organizasyonunda, ilçemizin ev sahipliğinde Mardin'de diyabetli çocuklarımıza bir kamp alanı oluşturduk. Diyabet rahatsızlığıyla mücadele eden yavrularımızın hayatlarını daha iyi idame ettirebilmeleri, bu rahatsızlıkla kendi başlarına yetebilme hususunda atölye kıvamında bir kamp gerçekleştiriliyor. Başta rektör hocamız olmak üzere tüm emeği geçen üniversitemizin hocalarına, görevlilerine şükranlarımı sunuyorum. Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız” dedi.