MARDİN Düzenleme Tarihi : 27 Temmuz 2020 13:05 Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 13:07

Eğitim Destek Platformu, çocuklarımızın geleceği için toplandı

Eğitim Destek Platformu, çocuklarımızın geleceği için toplandı
Eğitime verilen Pandemi arasından sonra 31 Ağustos’ta açılması beklenen yeni eğitim-öğretim öncesi Eğitime Destek Platformu Mardin İl Temsilciliği bileşenlerle toplantıda bir araya geldi.

Eğitime Destek Platformu Başkanı Necmettin Başboğa, “Amaçlarının öğrencilerimizin akademik ve manevi yönden alacakları eğitimlerle ülkemize ve milletimize faydalı, manevi değerlerimize saygılı birer fert olarak yetişmelerine katkılar sağlamaktır”.

 

Eğitime verilen Pandemi arasından sonra 31 Ağustos’ta açılması beklenen yeni eğitim-öğretim öncesi Eğitime Destek Platformu Mardin İl Temsilciliği bileşenlerle toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Eğitime Destek Platformu Başkanı ve İlim Yayma Şubesi Başkanı Necmettin Başboğa, ilçe temsilcileri, eğitimciler ve bazı dernek başkanları katıldı. 

 

Eğitime Destek Platformu Başkanı Necmettin Başboğa toplantıya ilşikin yaptığı açıklamalarda, “Özelde İmam Hatip Okulları genelde tüm okullarımızı kapsayacak şekilde yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizin akademik ve manevi yönden alacakları eğitimlerle ülkemize ve milletimize faydalı, manevi değerlerimize saygılı birer fert olarak yetişmelerine katkılar sağlamaktır. Bizler isteriz ki öğrencilerimiz velilerin desteğiyle tercihlerini proje imam hatip okullarından yana kullansınlar. Çünkü hem akademik yönden başarı elde etmenin yanında manevi hassasiyeti olan bireyler olarak ta yetiştirileceklerdir. Bu şekilde iki koldan eğitim almaları geleceğimiz açısından çok daha önemlidir. Diğer yandan tekrar karşımıza çıkacak olan seçmeli derslerde de siyer ve Kuranı Kerim derslerine daha ağırlık verilmesini temenni ediyoruz”.

 

Başboğa, “6 yıldır faaliyet gösteren Eğitime Destek Platformu temsilciliğimiz birçok başarıya imza atmıştır. Gece ve gündüz demeden öğrencilerimizin, okul idarecilerimizin ve okullarımızın her sıkıntısını gerekli mercilere ileterek gidermeye çalıştık. Bu konuda katkılarını eksik etmeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreci çok daha faydalı bir şekilde geçirerek çocuklarımızın daha donanımlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlayacağız. İnşallah eğitim camiasında söz sahibi kişiler ve ilçe temsilcilerimizle birlikte yaptığımız bu toplantıdan çıkan kararların ivedilikle yerine getirilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."