GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2020 16:03

Eğitim Sen Nusaybin'de görev değişimi

Eğitim Sen Nusaybin'de görev değişimi
KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim sen) Nusaybin'de 11. Olağan Kongresini yaptı.

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim sen) Nusaybin'de 11. Olağan Kongresini yaptı.

 

Simurg cafede yapılan kongre, ilçe baş temsilcisi Abdullah Gökçe'nin açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Divan kurulu üyeleri belirlendi.

 

Divan başkanı seçilen Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Bozan, Nusaybin Eğitim Sen'in 11. Olağan kongresinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Eğitim Sen'in bir irade ortaya koyduğunu ve son üç yılda büyük zorluklar yaşadıklarını kaydeden Bozan, "Gerçekten yine bir irade ortaya koyarak bugün gücümüze güç katarak yeni döneme hep birlikte mücadele azmiyle ve yeni kazanımlarla Türkiye'nin demokratikleşmesi ve halkımızın refah düzeyini yükseltecek bu kaosu ortadan kalkacağı bir ortamda hep birlikte yol alacağı ve birlikte inşa edeceğiz. Eğitim Sen olarak son üç yılda gerçekten bizi zorlayan bir süreç yaşadık. Açığa almalar, sürgünler ve benzeri bizi hedefe koyan, emek ve demokrasi mücadelesini geriye götürmeye çalışan hükümeti, iktidarın politikalarına maruz kaldık. Ama en nihayetinde bizim bir inancımız ve bu davaya olan bir bakışımız var" şeklinde konuştu.

 

Eğitim sen'de görev yapan arkadaşlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Bozan, yeni seçilecek yönetime de başarılar diledi.

 

Daha sonra faaliyet ve mali raporlar üyelerin onayına sunuldu.

 

Konuşmalardan sonra Ceren Bilen, Yakup Taşçı, Özay Topal, Fuat Ergül ve Civan Eti'den oluşan yeni yönetim belirlendi. Yönetimin ileriki günlerde görev dağılımı yapacağı belirtildi.

 

Öte yanda kongreye KESK'e bağlı sendikaların il ve ilçe temsilcileri, Eğitim Sen Mardin Şube başkanı Mustafa Bozan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Nusaybin Belediye başkanı Av. Semire Nergiz, HDP Nusaybin ilçe eş başkanları Şiyar Koç ve Hevidar Dinç ile Eğitim Sen Nusaybin üyeleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.