Eğitim-senden dayanışma konseri

Açıklama
KESK'e bağlı Eğitim – sen Nusaybin temsilciliği üyelerine yönelik dayanışma konseri düzenledi.
Şerif Başak Düğün Salonunda yapılan konser, Eğitim – Sen Temsilcisi Abdullah Gökçe’nin açılış konuşmasıyla başladı.
Eğitim sendikalarının tarihçesi ve misyonları hakkında bilgilendirme yapan Gökçe, 23 Ocak 1995‘te kurulan Eğitim-senin, yüz yıllık eğitim emekçileri hareketinin günümüzdeki temsilcisi ve sürdürücüsü olduğunu belirtti.
Eğitim-senin çatı kuruluşu KESK’İN önceliği bu topraklarda kardeşçe birlikte yaşama arzusunda olduğunu belirten Gökçe konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Önceliğimiz 81 milyon insanın insanca yaşama talebidir. Mücadelemiz öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ve öğretmenlerimizin de daha iyi koşullarda eğitim verebilmeleridir. Bunu yaparken İnsan hakları ve temel özgürlüklerin bütünlüğü içinde, din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, siyasal düşünce farkı gözetmeksizin bütün öğretmenlerin ekonomik, demokratik, akademik, sosyal, kültürel, hukuksal, siyasal, mesleki özlük hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmeyi, öğretmenlere insanca bir yaşam düzeyi sağlamayı savunmaktır. Mücadelemiz Toplumun bütün bireylerinin, temel insan hakları ve özgürlükleri doğrultusunda, herkesin kendi anadilinde, cins ayrımcı olmayan, eşit demokratik, laik, bilimsel, parasız ve kamusal nitelikli eğitim görmesidir. Mücadelemiz bizleri okullarımızdan, öğrencilerimizden koparanlara karşıdır. İki yıldır işimizi elimizden aldığı gibi çalışma hakkımızı gasp ederek bizi sosyal ölüler olarak görmek isteyenlere karşıdır. Mücadelemiz ayrıştıran, Ötekileştiren ve yoksullaştıran politikalara karşıdır.”
Gökçe’nin konuşmasından sonra Sasa Serap sahne aldı. Sasa Serap’ın seslendirdiği türkülere zaman zaman salondakiler de eşlik etti.
Dayanışma konserine, Mardin KESK Şubeler platformu, Şırnak Eğitim Sen Şubesi ve Nusaybin Eğitim Sen yöneticileri ile yeleri katıldı.