GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 08 Kasım 2020 16:00 Haber Girişi : 08 Kasım 2020 16:02

El Birliği Kalkınma Platformu Toplantısı Turizm Gündemiyle Toplandı

El Birliği Kalkınma Platformu Toplantısı Turizm Gündemiyle Toplandı
Nusaybin'de yapılan Nusaybin El Birliği Platformu Kalkınma Toplantısında Turizm konusu konuşuldu.

Nusaybin'de yapılan Nusaybin El Birliği Platformu Kalkınma Toplantısında Turizm konusu konuşuldu.

 

Kasr-ı Serçehan Otelde düzenlenen toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Doğan, İlçe Emniyet Müdürü vekili Cem Kesici, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, İlçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ve Turizmciler katıldı.

 

7 Kasım Günü Diyarbakır'da "Mezopotamyan'ın Altın Üçgeni" adıyla yapılan Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’nı hatırlatarak açılış konuşmasını yapan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan, bölgemizde turizmin önemli bir noktaya gelmesi için bu toplantıların önem arz ettiğini belirtti.

 

Bölgede bulunan Kültür - İnanç destinasyonlarının iyi tanıtılması gerektiğini kaydeden Temizkan, "Tarihi mirasımızı, doğal güzelliklerimizi, gelenek - göreneklerimizi iyi pazarlamamız gerekir. Nusaybin'in marka haline gelmesi için turistlerin ilgisini çekecek, var olan hikayeleri iyi anlatmamız iceb edecektir. Arkeolojik kazıların yapılarak keşfedilmeyi bekleyen zenginliklerimizin orta çıkarılması elzemdir. Hedeflerimizi iyi belirleyeceğiz. Bu toplantıda somut adımlarımızı sizlerle birlikte tekrar müzakere edeceğiz ve buna uygun stratejiler oluşturacağız" şeklinde konuştu.

 

Temizkan'ın açılış konuşmasından sonra Nusaybin Belediyesi Etüd ve Proje Müdür vekili Mehmet Şefak Kavak, ilçenin tarihi ve kültürel destinasyonu hakkında sunum yaptı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileriyle sona erdi.