ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Kasım 2019 14:29

Elektrik panolarına saldırı

Elektrik panolarına saldırı
Dicle Elektrik, Nusaybin’de kaçak tüketimi önlemek için kurulan ve halk arasında ‘kaçağı önleyen pano’ olarak da bilinen Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarından (ASOP) 4 tanesi kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırı sonucunda önce kırıldığını ar

Dicle Elektrik, Nusaybin’de kaçak tüketimi önlemek için kurulan ve halk arasında ‘kaçağı önleyen pano’ olarak da bilinen Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarından (ASOP) 4 tanesi kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırı sonucunda önce kırıldığını ardından ateşe verilerek yakıldığını duyurdu.

 

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, saldırı olan panolara ait bilgi, fotoğraf ve video paylaşıldı.

 

İlçede milyonlarca liralık yatırım ile tamamlanan yeraltı şebekesiyle entegre biçimde kurulmaya başlanan ASOP çalışmaları, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını fark eden bazı kesimler tarafından bir süredir engellenmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, söz konusu yatırımın tamamlanması ile birlikte harekete geçen bu kesimlerin dün gece 8 Mart Mahallesinde Yayla ve Özgür sokağa kurulan 4 panoya saldırdığı açıklandı.

 

Saldırganların önce kırdıkları panoları ardından ateşe vererek yaktıkları bildirilen açıklama, 4 panonun da kullanılamaz hale geldiği, panoların alev alev yandığı anları bazı mahalle sakinleri tarafından cep telefonları ile kaydedildiği bildirildi.

 

 -Dicle elektrik suç durusunda bulundu
 Açıklamanın devamı şöyle:
“Olayın haber alınması üzerine Dicle Elektrik ekipleri 8 Mart Mahallesine gitti. Gerekli tutanakların tutulması ve hasar tespitinin yapılmasının ardından kullanılmaz hale gelen panoların yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Polis, saldırı ile ilgili soruşturma başlatırken, Dicle Elektrik tarafından saldırganlar hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunuldu.
2013’teki özelleştirme döneminde yüzde 80 dolayında olan Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki kayıp kaçak oranı, teknolojinin de kullanıldığı kararlı mücadele ve yatırımlar sonucunda yüze 54’e kadar indirilmiş bulunuyor.”