GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 16:11

Nusaybin Esnaf Odası Başkanı Ömer Özel'den kredi faiz artışı ile ilgili açıklama 

Nusaybin Esnaf Odası Başkanı Ömer Özel'den kredi faiz artışı ile ilgili açıklama 

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, kredi faiz artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank tarafından daha önceden kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerine Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasını büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını ifade eden Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, yıllarca her türlü ekonomik buhranda en çok etkilenen esnaf ve sanatlara son dönemlerde pandemi, döviz dalgalanmaları, ekonomik krizler derken belini doğrultamadığını söyledi.

 

Ancak krediler ile ayakta duran küçük esnafa yapılan bu uygulamanın ivedilikle gözden geçirilerek yeniden değerlendirilmesi gerektiğini bildiren Başkan Özel, her ne kadar kullandırılan krediler değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama Esnafın üstüne ağır bir yük getirdiğini bildirdi.

 

Özel; "Esnaf ve Sanatkarımızın kesinlikle bu faiz yükünün altından kalkamayacağını özellikle belirtmek isteriz. Bizler Esnaf teşkilatları için ülke ekonomisine yön veren önemli unsurları oluşturmaktayız. Ancak yapılan bu haksız uygulamanın biran evvel durdurularak kullandırılmış kredilere uygulanan faiz oranlarının mevcut kullandırılmış oranlarda tutulması hususunda yetkililerden destek bekliyor, verilen bu kararın yeniden gözden geçrilmesini talep ediyoruz" dedi.