HDP Eş Genel Başkanı Temelli Nusaybin'de

Açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli geldiği Nusaybin'de partililerle bir araya geldi. Temelli daha sonra Hamam Sokakta şehit olanların ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı'dan atılan havan topları sonucu şehit olan aileleri ziyaret etmek üzere ilçeye geldi.


Beraberindeki HDP Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilan Dirayet Taşdemir, Pero Dündar, Ebru Günay, Necdet İpekyüz, Semra Güzel ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk ile Nusaybin'e gelen Temelli, HDP ilçe binasını ziyaret etti.


Burada açıklama yapan Temelli, "Bugün burada 12 masum insanımızı kaybettik. Ama aileler şunu bilsin ki bu ölümlerin sebebini araştıracağız. Bu ölümlerin hesabını mutlaka soracağız. Bu acı hepimizin acısı. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmasında "Türkiye halklarına çağrıda bulunuyorum" diyen Temelli, "Kürt halkını yalnız bırakmayın. Bu yoz milliyetçilikten, bu arsızlıktan asla beslenmeyin. Bu düşmanlığa son verin. Buna son vermek ancak sizin sesinizi çıkarmanız ile mümkündür. Bu mücadeleye omuz verin. Eğer bugün bu düşmanlığa, bu savaşa son vermek için bir şey yapmazsanız, unutmayın bu savaş hepimizi yakar" ifadelerini kullandı.


Temelli, Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Gündüz ve beraberindekiler ardından PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı'dan Nusaybin'e atılan havan ve roket mermileri sonucu şehit olanların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.