ASAYİŞ Haber Girişi : 16 Aralık 2019 12:11

HDP'lilerin gözaltı süresi uzatıldı

HDP'lilerin gözaltı süresi uzatıldı
Mardin Tabip Odası başkanı Derya Etem ve HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday’ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltı süresi dört gün daha uzatıldı.

Mardin Tabip Odası başkanı Derya Etem ve HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday’ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltı süresi dört gün daha uzatıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında 11 Aralık günü Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde PKK/KCK ve DTK içerisinde görev alanlara yönelik iddiasıyla 10 kişi gözaltına alınmıştı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan isimlerin sorguları devam ettiği ve gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi.
Gözaltındaki isimlere 2018 yılında Diyarbakır’da katıldıkları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısı ile ilgili gözaltında bulunanların isimleri şöyle:
HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, Mardin Tabip Odası başkanı Derya Etem, HDP üye ve yöneticileri Aysel Erol, Neda Alper, Abdullah Akikol, Veysi Parıltı, Dilaver İnal, Kerim Saygılı, Mardin Şahmaran Kadın Platformu üyesi Emel Oran ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) önceki dönem İl başkanı Mustafa Benli.

-Görevden alınan Kızıltepe Belediye başkanı tutuklandı
Mardin’de yürütülen “terör” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha önce İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, 12 Aralık'ta düzenlenen operasyonda, "Silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınan Nilüfer Elik Yılmaz’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.