POLİTİKA Haber Girişi : 23 Kasım 2014 10:28

HDP Nusaybin'de 1. Olağan Kongresini yaptı

HDP Nusaybin'de 1. Olağan Kongresini yaptı
HDP Nusaybin'de 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek listeyle giren Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut Eş Başkan seçildi.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
HDP Nusaybin'de 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek listeyle giren Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut Eş Başkan seçildi.
Mitanni Kültür Merkezi'nde yapılan kongre, divanın seçilmesiyle başladı. Mali ve İdari raporların ibrasından sonra Nusaybin'i anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.
DBP Mardin eş başkanı Ömer Öcalan'ın konuşmasından sonra konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP'nin sadece Kürt partisi değil, bugüne kadar tanınmamış, kimlikleri kaybolmuş, birlikte yaşadığımız Asuri Ezidi ve tüm ezilen halkların partisi olduğunu söyledi.
HDP'nin Öcalan'ın projesi olduğunu ifade eden Yıldırım: "HDP, insalık, kurtuluş, özgürlük projesidir. Halkların üzerinde baskı kuran, halkların üzerinde kan emici yönetimlerin alternatifidir. AKP'nin uygulamaları DAİŞ'in zihniyetinden farklı değildir. Siz DAİŞ'in eliyle Rojavada Kürt halkına saldırıyorsunuz. Bu sahte politikadan insan utanıyor. Kirli yüzleri iki yüzlülükleri Kobane'de deşifre oldu. Barış ve Demokrasi projesini sonuna kadar savunacağız. Tarih omuzumuza çok ağır yük yüklemiştir. Birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra seçime geçildi.
Seçime tek listeyle giren Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut, 73 seçmenin tümünün oyunu alarak HDP Nusaybin Eş Başkanları seçildi.
HDP Nusaybin ilçe yönetimi şöyle:
Eş Başkan: Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut, Yönetim: Azize Atalay, Gülsüm Atuğ, Arife Acar, Mülkiye Ay, Eylem Dursun, Ömer Aktaş, Ahmet Demir, Mehmet Biçen, Mehmet Aksüngür ve Ali Yıldırım.