YAŞAM Haber Girişi : 15 Mart 2019 19:34

HÜDA PAR'dan camilerdeki katliamlara kınama

HÜDA PAR'dan camilerdeki katliamlara kınama
HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı ,Yeni Zelanda'da camilere yapılan ve 49 kişinin şehid olduğu katliamlara ilişkin açıklamada bulundu.

HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı ,Yeni Zelanda'da camilere yapılan ve 49 kişinin şehid olduğu katliamlara ilişkin açıklamada bulundu.

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinde iki camiye silahlı saldırı düzenlendi.

Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda, en az 49 kişi şehid oldu. 20'i ağır 48 kişi yaralandı.

HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı Başkan yardımcısı Seyfettin Ağırman , Yeni Zelanda'da 49 kişinin şehid olduğu ve 20'i ağır 48 kişinin de yaralandığı cami saldırılarına ilişkin yazılı basın açıklası yaptı.

Bu saldırı yıllardır İslamofobi adı altında başta İsrail ABD ve batılı ülkelerin yapmış olduğu yazılı ve sözlü Propaganda neticesi olduğunu belirten Seyfettin Ağırman konuşmasına söyle devam etti Ağırman:

"Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabrı Cemil niyaz ediyoruz yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Cuma gününe ve cuma namazına denk gelmesi sebebiyle bu terör saldırısının bilinçli ve planlı olduğu anlaşılmaktadır. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişilerin aslında yıllardır islamofobi adı altında başta İsrail, ABD ve batılı ülkelerin yapmış olduğu yazılı ve sözlü Propaganda neticesinde olmuş bir olay olarak görüyoruz. İslam coğrafyasının son yıllarda uğradığı katliamların yanında bu katliamın ayrı bir özelliği var o da şudur ki Artık Müslümanlar sadece kendi bulundukları coğrafyada değil ibadethanelerinde de emniyette olmadıkları anlaşılmaktadır.

Eğer Fransa'da İslam'a saldıran bir derginin yöneticilerine yapılan saldırıda olayı ilk tanıyan başta İslam ülkeleri yöneticileri olmak üzere bu olayda da aynı tepki ve reaksiyonu göstermeleri gerekmektedir. Müslümanların Mukaddesatları ve canı bugün maalesef tehlike altındadır. Bu olay biz Müslümanlara bundan sonra birlik beraberlik içinde hareket etmemizi ve artık Müslümanlara yönelik yapılan tüm saldırılara karşı hareket etmemizi zorunlu hale getirmiştir. Hiç kimse bulunduğu makam ve mevki da ben bu olayları görmezlikten gelemez. Burada bütün Müslüman ülkelerin idarecilerine ve sivil toplum kuruluşları yetkililerine sesleniyoruz artık bugün Müslümanlara ve İslam'a sahip çıkma günüdür. Eğer nasıl ki Bir Hristiyan, Yahudi veya herhangi bir dine mensup birisine yapılan sözlü ve yazılı açıklamalar tepki görüyorsa Müslümanlar için de aynı şey uygulanmalıdır ve artık Müslümanların Mukaddesatları yasalar dahilinde güvence altına alınmalıdır. Burada hayatını kaybeden bütün şehitlerimize özellikle Yeni Zelanda’daki bu terörist katliamda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum ümmetin başı sağ olsun” dedi.