İlçe teşkilatı binasında yapılan kongreye GİK Üyesi İsa Aydın, İl başkanı Şehmus Akman, İlçe Başkanı Halil Talayhan ve delegeler katıldı.
Divanın oluşturulmasından sonra kongre başladı. Faaliyet ve Mali Raporların okunmasından sonra konuşmalara geçildi.
Kongrede konuşan Hüda-Par Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, davalarının Hz. Adem'den kalan bir davaları olduğunu söyledi.
Hüda-Par'ın 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan Akman konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu dava sancağını taşıyanlar şerefle ve onurla bu kutlu yola devam ediyorlar. Hüda-Par olarak İslamı referans alan Allah'ın yolunda giden hür neferleriz. 2012 yılından beri önce insan önce adalet diyerek yola çıktık.
Adaletin hiç bir şekilde feda edilmeyeceğine inanıyoruz. Davamız adalet, kardeşlik mücadelesidir. Hak ile batıl doğru ile yanlış ve adalet mücadelesidir.
Konuşmalardan sonra seçime gidildi. Kongreye tek aday olarak giren Halil Talayhan tekrar başkan seçildi.
Talayhan, kongreden sonra delegelere ve katılımcılara teşekkür etti.



