GÜNDEM Haber Girişi : 16 Aralık 2022 21:49

İçişleri Bakanı Soylu, Nusaybin’i ziyaret etti

İçişleri Bakanı Soylu, Nusaybin’i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık Cumartesi günü Mardin’e yapacağı ziyaret öncesi kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nusaybin, Kızıltepe, Derik ve Savur ilçelerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık Cumartesi günü Mardin’e yapacağı ziyaret öncesi kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nusaybin, Kızıltepe, Derik ve Savur ilçelerini ziyaret etti.

 

Nusaybin’e gelen Bakan Soylu, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Gezer ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç tarafından karşılandı.

 

Daha sonra İlçe Teşkilatını ziyaret eden Bakan Soylu, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve partiler tarafından karşılandı.

 

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ve Cüneyt Yüksel’in açılış ve selamlama konuşmalarından sonra konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam 20 yıldır büyük devrimlere imza attığını vurguladı.

 

İnsanların yarına umutla bakmaları için gayret gösterdiklerini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu devrimleri Tayyip Erdoğan ve millet gerçekleştirdi. Neye rağmen, birçok yaşadığımız sıkıntıya rağmen. Bu ülkede insanlar kendilerini ifade edemiyorlardı, insanları 'ben dindarım, Kürdüm, Aleviyim' diyemiyorlardı. İnsanlar kendilerini tanımlayamıyorlardı. Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'sinde herkesin hür ve özgür olduğu bir Türkiye var. Geldiğimiz nokta burasıdır. Çocuklarımız yarın daha güzel, müreffeh bir ülkede yaşayacaklar. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz hizmetinize, emrinize amadeyiz. Sadece Türkiye değil etrafındaki coğrafyaya karşı da sorumluluklarımız var. Biz zengin olmalıyız ki elimizi uzatmalıyız. Biz zengin olmalıyız ki etrafımızı karıştıran ABD'ye, Avrupa'ya fırsat vermemeliyiz." ifadesini kullandı.

 

Türkiye'de herkesle kardeşliğini ortaya koyan bir iradeyle geldiklerini ifade eden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Kürtlüğünüzle gurur duyun. Dilinizle gurur duyun. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyun. Bu ülkede Müslüman olmakla gurur duyun. Biriz ve kardeşiz. Türkiye bir gelecek vizyonu ortaya koydu. Gelecek nesillerimize büyük bir emanet bırakıyoruz. 3 ay önünü göremeyen Türkiye bugün Türkiye Yüzyılı'nın planlarını, programlarını yapan bir anlayışı ortaya koyuyor. Sadece bunu kendimiz koymuyoruz. Irak'ın, Suriye'nin, Libya'nın, Afganistan'ın ve Pakistan'ın bu Batı tasallutundan kurtulacak bir dünyayı inşa etmek bizim görevimizdir. Tayyip Erdoğan gibi bir lider yüz yılda bir gelir. Bükemediler elini, mağlup edemediler. Yapmadıkları kalmadı. Bu millet onu yalnız bırakmadı, o da bu milleti batıya peşkeş çekmedi. Yarın büyük devrimci, güçlü lideri, Türkiye'nin talihini değiştiren, dönüştüren lideri inşallah Mardin'de hep beraber kucaklayacağız."

 

İlçe teşkilatındaki ziyaretinden sonra Bakan Soylu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve Yolbilen Mahallesi Muhtarı Abdullah Özel’e ziyarette bulundu. 

 

Esnaf ziyareti ve Müderris - Alim Kutbettin Yıldırım'ı ailesine taziyede bulunan Bakan Soylu daha sonra ilçeden ayrıldı.