POLİTİKA Haber Girişi : 13 Aralık 2018 13:27

İnşaat Mühendisi Aslan Başkan Aday Adayı oldu

İnşaat Mühendisi Aslan Başkan Aday Adayı oldu
İnşaat Mühendisi ve Nusaybin Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Aslan, HDP'den Nusaybin Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
İnşaat Mühendisi ve Nusaybin Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Aslan, HDP’den Nusaybin Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
Aslan, HDP Seçim Komisyonu üyelerine başvuru evraklarını teslim etti.
Mehmet Aslan kimdir?
"1977 yılında Nusaybin’de doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Nusaybin’de tamamladıktan sonra, Liseyi Mersinde okudum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 
2002 yılında Dicle Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdim. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum.
Mühendislik Öğreniminden sonra, Mersin Akdeniz Belediyesinde Çalıştım.
2004 yılında Yerel yönetim seçimlerinde Mersin Toroslar Belediyesinde DEHAP’tan Meclis üyesi seçildim. Daha sonra Nusaybin Belediyesine geçiş yaptım. Nusaybin Belediyesinde 11 yıl boyunca çalıştım. 8 yıl Fen İşleri Müdürlüğü yaptıktan sonra 3 yıl Proje koordinatörlüğü görevi yaptım.
2006-2008 yılında İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Yönetim kurulunda görev aldım.
2 yıl İnşaat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilci yardımcılığı yaptım. Şuan da İnşaat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilci görevini yapmaktayım.
22.11.2016 yılında 677 sayılı KHK ile Memurluktan İhraç edildim.
Yerel Yönetimlerin her anlamda halkın kurumları olduğu anlayışını hayata geçirmek, demokrasi ve eşitlik ilkelerinin yaşam bulacağı, halklarımızın yaşadığı ortak mekânlarda ihtiyaç duyulacak olan projelere katılımcılık ilkesini hayata geçirip, karar alma süreçlerinde halkımızı dahil edip, belediyemizin yapacağı planlamalarda halkın taleplerine göre projelendirme yapıp, katılımcı bütçeleme ilkesi ile halkın talebi doğrultusunda belediye bütçesini planlamak, şeffaf belediyecilik ilkesini belediye meclisi üyeleri ve halklarımızla hayata geçirmek için, Belediye başkanlık görevine aday adayı olmuş bulunmaktayım."