YAŞAM Haber Girişi : 08 Nisan 2021 14:27

İpek Yolu Mahallesi sakinleri, ölümlerin yaşandığı yol için çözüm istiyor

İpek Yolu Mahallesi sakinleri, ölümlerin yaşandığı yol için çözüm istiyor
Nusaybin’de İpek Yolu Mahallesinde kalan Midyat Yolu Caddesinde yaşanan ölümlü kazalar üzerine vatandaşlar Karayollarından çözüm bulunmasını istiyor.

Nusaybin’de İpek Yolu Mahallesinde kalan Midyat Yolu Caddesinde yaşanan ölümlü kazalar üzerine vatandaşlar Karayollarından çözüm bulunmasını istiyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Midyat Yolu Caddesinde bir otomobil sürücüsü, Ali Oktan'ın (13) kullandığı bisiklete çarpması sonucu Oktan hayatını kaybetmişti. Mahalle sakileri, mahalle ortasından geçerek uluslararası İpek yolu ile Midyat’ı birbirine bağlayan yolda kesici bulunmadığı için sık sık kazaların yaşandığını ifade etti.

 

Ayrıca Oktan ailesine taziye ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı başkanı Halil Talayhan, başkan yardımcısı Seyfettin Ağırman ve Mardin Gençlik kolları başkanı Rüstem Şayık, Oktan ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Taziye sonrası açıklama yapan Hüda Par Başkan yardımcısı Seyfettin Ağırman, karayolların bu yol için acil bir çözüm bulmasını isteyerek, "Çözüm bulunmadığı takdirde daha çok vatandaşımız hayatını kaybedecektir ve buna da kimsenin hakkı yoktur. Şu anda 13 yaşında bir evladımızın taziyesinden geliyoruz. İki gün önce burada bir trafik kazası yaşandı. Midyat tarafından hızla gelen bir araç yolda geçmekte olan bir çocuğumuza çarptı. Daha önce de bu yolda üç dört tane kaza oldu. Yolun hemen ilerisinde uluslararası İpek yolu olduğu için bu yolda araç yoğunluğu oluşmakta ve İpek yolundaki kavşakta da araçlar arasında sürekli kazalar meydana gelmektedir” dedi.
Yolun iki kilometrelik bölümünde insanların hatta hayvanların geçişi için kullanıldığını ifade eden Ağırman, “Yolda herhangi bir kasis veya ışık ya da kaza önleyici bir önlem bulunmamaktadır. Bundan sonra yaz sezonunun gelmesiyle Beyazsu mesire alanlarına piknik amaçlı gidiş ve gelişler bu trafiğin daha fazla artmasına neden olacaktır. Dolayısıyla bu tür kazaların yaşanmaması için Karayolları Müdürlüğünün bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz. Çözüm sağlanmadığı takdirde daha çok vatandaşımız hayatını kaybedecektir ve buna da kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu.

 

Mahalle sakinlerinden Süleyman Acar ise “İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey olmamalı, gereken neyse acilen yapılmalı. Ben bir mahalleli ve kazanın şahidi olarak yetkililere sesleniyorum, sizden ricamız burada artık ölümlerin yaşanmamasıdır. Bundan önce de dört ölümle sonuçlanan kaza meydana geldi.  Bu yol için hız kesici kasis ve aydınlatma lambaları konulması gerekir” ifadelerini kullandı.