TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Mayıs 2012 14:57

İşte Memurun Zam Oranı

İşte Memurun Zam Oranı
Hakem Kurulu, memur maaşlarına 2012 ve 2013'te yapılacak zam oranlarını belirledi.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşlarına 2012 yılı ve 2013 yılında yapılacak zam oranlarını belirledi.
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için yüzde 3+3 olmasına karar verdi.
 
Kurulun devam eden toplantısında sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepleriyle diğer Mali talepler de değerlendirilecek.

Yaklaşık 4,5 milyon memur ve emeklinin iki yıl için alacağı zam oranını düzenleyen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Hakem Kurulu'nun, hükümetin teklif ettiği zam oranını yarım puan yukarı çekmesi bekleniyordu. Böylece Kurul, yarım puanlık bir artışla hem bütçe dengelerini korumayı hem de az da olsa memurun yüzünü güldürmeyi sağlayacaktı. Ve beklenen, oldu.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, sendikalarla hükümetin anlaşamaması üzerine 25 Mayıs'ta çalışmaya başlamıştı. 5 gün boyunca çalışan Kurul, tarafları dinledi. Hem hükümeti temsilen Kurul'da bulunan kamu işveren heyeti temsilcileri hem de sendika temsilcileri görüşlerini açıkladı. Kurul ilk iki gün hizmet kollarına ilişkin talepleri görüştü. Pazar günü öğleden sonra ise Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri Kurul'a bilgi verdi. Dün ise bütün talepler değerlendirilerek genel zam üzerinde görüşmeler yapıldı.

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in yaptığı Kurul'da 5 hükümet, 5 de sendika temsilcisi bulunuyor. Hükümet adına Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş ve Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş yer alıyor. Sendikalar adına ise Memur Sen'den Hacı Bayram Tombul ile Hüseyin Rahmi Akyüz, Kamu Sen'den İsmail Koncuk, KESK'ten ise Ali Kılıç bulunuyor. Kurul'da Bakanlar Kurulu tarafından atanan iki de öğretim üyesi var. Bu isimler Prof. Dr. Sedat Murat ile Doç. Dr. Aydın Başbuğ. Ancak Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Başbuğ, sendikaların sunduğu öğretim üyeleri arasından atandı.atandı. Haberler.com