Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, Nusaybin'de

Açıklama
Birlikleri denetlemek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, beraberinde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar ile Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel'i ziyaret etti.
Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odasına açıklamalarda bulunan Jandarma Genel Komutanı Çetin, yeni ve modern Nusaybin'in hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

- "NUSAYBİN'DE KOMANDO TABURU KURULACAK, ASKER VE POLİS ÇARŞI İZNİNE ÇIKACAK"
Vali Yaman'ın emekleri, gayretleri ve sizlerin de desteğiyle Allah'ın izniyle Nusaybin'in modern bir şehir olacağını kaydeden Çetin şöyle konuştu:
"Nusaybin'in geleceği hepinizin geleceğidir. Nusaybin'in başarısı hepinizin başarıdır. Şehirde gördüğüm manzara gurur verici. Hendek operasyonları devlete karşı başkaldırın eşkıyanın sonu olmuştur. Bu da Allah'ın yardımı siz değerli Nusaybin halkının desteğiyle yapılmıştır. Sizlerin desteğiyle Nusaybin huzurlu bir şehir olmuştur. Bundan sonra da modern bir şehir olacak. Sizlerin Sivil Toplum Kuruluşları olarak çalışmanız ayrı değere sahip. Çünkü siz olmasanız hiç bir şeyin anlamı yok, her şey sizler için var."
Nusaybin'in huzuru ve güvenliği için iki ay içerisinde ilçeye Jandarma Komando Taburu Kurulacağını bildiren Çetin, hafta sonları da asker ve polisin çarşı iznine çıkacağı müjdesini verdi.
Jandarma Genel Komutanı Çetin'in Nusaybin'e gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel ise: "Biz Nusaybin halkı olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız, emrindeyiz" dedi. 
Özel daha sonra Jandarma Genel Komutanı Çetin ve Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın Nusaybin'in fahri hemşerisi olarak ilan ettiklerini belirtti.
Ziyaretin anısına Jandarma Genel Komutanı Çetin Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Özel'e Jandarma şilti verdi.
Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretinden sonra Jandarma Genel Komutanı Çetin, Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Yaman ve beraberindekileri ilçe esnafını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Jandarma Genel Komutanı Çetin daha sonra ilçeden ayrıldı.
Ziyarete, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Nusaybin Kaykamaı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, Nusaybin Jandarma İlçe Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik ve Nusaybin Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin yer aldı.