GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2023 17:48

Kaymakam Kayabaşı, 2023 yılında yatırımlarımızı katlayacağız

Kaymakam Kayabaşı, 2023 yılında yatırımlarımızı katlayacağız
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin için yatırım yılı olduğunu, 2023 yılında ise yatırımların katlayacağını söyledi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin için yatırım yılı olduğunu, 2023 yılında ise yatırımların katlayacağını söyledi.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı başkanlığında, İlçe İdare Şube Başkanları, STK ve Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapılan toplantı, 2022 yılı Nusaybin'de yapılan yatırım ve hizmetleri anlatan slayt gösterisi izlendi.

 

Daha sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin için yatırımların dolu dolu olduğu bir yıl olduğunu bildirdi.

 

Kırsal mahallelerde 120 kilometrelik asfalt, ilçe merkezinde okullar bölgesi, hastane caddesi gibi yolların asfaltlandığını hatırlatan Kayabaşı, 200 bin kilometrelik parke taşı çalışmaların sona erdiğini, 260 bin kilometrelik çalışmanın ise devam ettiğini söyledi.

 

Nusaybin'in daha yeşil ve yaşanılır bir şehir olması için imarda yeşil alan gözüken her alanı park ve yeşil alan yapma projelerinin devam ettiğini kaydeden Kayabaşı, "Bu anlamda Sınır Park Mesire Alanı gibi bir alanı ilçemize kazandırdık. İlçemizde belirlenen birçok alanda park çalışmaları gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle Çağ çağ deresi çevresi Millet Bahçesi yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile Nusaybin'de girilmedik nokta bırakmadık.

 

Yine sosyal, kültürel ve sportif anlamda çok sayıda organizasyon yaptık. Hamsi, Rafting, Nevruz Festivalleri ve enson düzenlediğimiz Gençlik Konserinde 25 bin hemşehrimiz bizleri yalnız bırakmayarak iştirak etti. Nusaybinli çocuklarımız sportif etkinliklerde hemen hemen tüm branşlarda il birincilikleri elde ediyor. Bu anlamda Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, halı sahalar, basketbol potaları ve Şehir Stadyumu yenileme gibi ilçemizde çok önemli tesisler kazandırdık.

 

Kamu yatırımlarımızda da çok çok iyi durumdayız. 52 Dükkânlı Ticaret Merkezi inşaatımız hızla sürüyor. Hali hazırda ilçemizde 6 okul binası inşaatı devam ediyor. Nusaybin 2022 yılında hedeflerine koşar adımlarla gitti. Hedefimiz inşallah 2023 yılında kendimizle yarışarak bunu daha da katlamaktır. Çalışmalarımızda Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Mahmut Demirtaş'tan büyük destek alıyoruz. Nusaybinli hemşehrilerimiz adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Toplantının son bölümünde ise Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve Muhtarlar görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

 

Toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Mustafa Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve MHP İlçe Başkan Yardımcısı Halil Yakşi de hazır bulundular.