EĞİTİM Haber Girişi : 04 Haziran 2022 14:06

Kaymakam Kayabaşı LGS için Pazar Günü kentte sessizlik çağrısında bulundu

Kaymakam Kayabaşı LGS için Pazar Günü kentte sessizlik çağrısında bulundu
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 5 Haziran Pazar Günü İlçede yapılacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı LGS dolayısıyla, ilçede sessizlik çağrısında bulundu.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 5 Haziran Pazar Günü İlçede yapılacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı "Liselere Geçiş Sistemi" (LGS) dolayısıyla, ilçede sessizlik çağrısında bulundu.
 
 
Kayabaşı tarafından yapılan açıklamada, "öğrencilerimizin olumsuz şekilde etkilenmemeleri için okul civarlarındaki inşaatlarda çalışılmaması, civardaki bina sakinlerinin ses çıkarmaması, görevlilerin dışında okul avlularında dolaşılmaması, düğün, sünnet gibi kutlamalarda konvoy halinde korna çalarak şehir içinde gürültü yapılmaması ve tüm araçların öğrencilere yardımcı olmasını hemşehrilerimden rica ediyorum.
 
Öğrencilerimizin uzun zamandır emek vererek hazırlandığı bu sınavda onlara destek olmak hepimizin görevidir. LGS’ye girecek Tüm Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum."
 
Öğrencilerin sınav günü herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için İlçe Nüfus Müdürlüğünün açık olacağını belirten Kayabaşı, "5 Haziran günü yapılacak olan LGS sınavına katılacak öğrencilerimizin kimlik belgelerinde sorun oluştuğu takdirde mağduriyet yaşamamaları için bu hafta sonu İlçe Nüfus Müdürlüğümüz açık olacaktır!
4 Haziran Cumartesi:  08:00-17:00, 5 Haziran Pazar : 08:00-10:00" şeklinde açıklamalarda bulundu.