MARDİN Düzenleme Tarihi : 23 Aralık 2020 14:36 Haber Girişi : 23 Aralık 2020 14:38

Kent Kartlarına HES Kodu Tanımlanması 31 Aralık Perşembe’ye uzatıldı

Kent Kartlarına HES Kodu Tanımlanması 31 Aralık Perşembe’ye uzatıldı
Kent Kartlarına HES Kodu Tanımlanması 31 Aralık Perşembe’ye uzatıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki toplu ulaşımda HES KOD’u dönemini başlattı. Vatandaşların en geç 31 Aralık Perşembe gününe kadar HES KODU’nu Toplu Ulaşım Kartlarına tanımlamaları gerekmektedir. 
 
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının Ulaşımda HES KODU Sorgulaması Hakkında Genelgesi ve Mardin Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kent genelinde HES KOD’u sorgulama zorunluluğu getirdi.
 
 
Bu kapsamda, 31 Aralık 2020 Perşembe gününe kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşlar, 01 Ocak 2021 Cuma günü toplu ulaşımdan yararlanamayacak. Bu nedenle vatandaşların biran önce “Mardin Kart”larına “HES KOD”u tanımlamaları gerekmektedir.
 
 
“HES KOD”U 3 FARKLI YOLLA ŞU ŞEKİLDE ALINABİLİR;
 
1-Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden“HES KODU İşlemleri” bölümüne girilir. “HES KOD’u Oluştur” butonuna tıklanır. KOD kullanma süresi seçilir ve KOD oluşturulur.
 
2-E-Devlet üzerinden “HES KODU Üretme ve Listeleme” bölümüne girilir. “Kimin adına üretileceği seçilir” ve “devam et” butonuna tıklanır. “KOD kullanma süresi” seçilir ve “KOD” uluşturulur. 
 
3-“HES” yazıp aralarında boşlu bırakarak sırasıyla “T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarası son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak )” yazılır ve “2023’e SMS” olarak gönderilir.  
 
 
“HES KODU”NUZU 2 FARKLI YOLLA TANIMLAYABİLİRSİNİZ;
 
1-MARDİNKART mobil uygulamasına girilir. “HES KODU Tanımla” linkine tıklanır. Gelen ekranda “HES KODU’nuzu, T.C Kimlik Numaranızı ve “Mardin Kart Numaranızı” girmeniz istenir. “KVKK Metni” onaylanarak “HES KODU”nuzu kayıt edebilirsiniz. HES KODU sorgulama ekranından “Ulaşım Kart Numaranızı” girerek HES KODU’nuzun kaydını ve “HES” geçerlilik sürenizi sorgulayabilirsiniz. 
 
2-“https://mardin.kentkart.com” adresine giriş yapılır. Gelen ekranda “HES KOD’unuzu, T.C Kimlik Numaranızı ve Mardin Kart Numaranızı” girmeniz istenir. “KVKK Metnini” onaylayarak “HES KODU”nuzu kayıt edebilirsiniz. “HES KOD’u Sorgulama Ekranından Ulaşım Kart Numaranızı” girerek HES KOD’unuzun kaydını ve HES geçerlilik sürenizi sorgulayabilirsiniz.