SAĞLIK Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 16:48

Kovid-19'da Nusaybin için korkutucu harita

Kovid-19'da Nusaybin için korkutucu harita
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için kullanılan HES uygulamasına göre Nusaybin haritasının tamamı kırmızı hale geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için kullanılan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre Nusaybin haritasının tamamı kırmızı hale geldi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük açıklanan Kovid-19 vaka sayıları HES Uygulamasına yansıtılıyor. Cep telefondaki konum verilerine göre harita paylaşan HES Uygulamasına giren Nusaybinliler korkutucu verilere ulaşıyor.

 

Uygulama haritasına göre Nusaybin ilçe merkezinde haritanın yüzde 90'nından fazlası kırmızıya dönüşürken ilçede vaka sayılarının günlük olarak arttığı öğrenildi.

 

İlçe merkezinde vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermedikleri gözle görülürken özellikle düğün, taziye ve toplu mekânlarda maske ve mesafe kuralına yeteri derece uyulmadığı gözleniyor.

 

Kurban Bayramı ile tatilin de birleşmesiyle ilçe ve yurt dışında gelen yüzlerce vatandaş ilçede Kovid-19 vakalarının artmasına katkı yaptığı belirtilirken, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların belirlenen kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Öte yanda İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri de aşı çalışmalarını sürdürüyor. Kurum ve Mahalle Muhtarlarının taleplerine göre aşı stantları kurulurken Sağlık Müdürlüğünün ilçe merkezinde günlük olarak çeşitli noktalarda stantlar açtığı belirtildi.