GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 15:04

Kürtçe Dil Bayramı nedeniyle Nusaybin'den cezaevlerine mektup

Kürtçe Dil Bayramı nedeniyle Nusaybin'den cezaevlerine mektup
15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı nedeniyle Nusaybin Kurdi-Der Şubesi cezaevlerinde bulunan tutsaklara kart gönderdi
Abdullatif Altunkaynak - Nusaybin Belediyesi
15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı nedeniyle Nusaybin Kurdi-Der Şubesi cezaevlerinde bulunan tutsaklara kart gönderdi. Şube Başkanı Ziwer Yıldırım “Kürtçe konuştuğu için, Kürtçe şarkı söylediği için, Kürtçe yazdığı için, Kürtçe savunma yaptığı için cezaevlerinde olan tutsakların Kürtçe Dil Bayramını Kutluyoruz” dedi.

Kurdi Der Nusaybin Şubesi 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı dolayısıyla cezaevlerine toplu mektup gönderdi. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kurdi Der Nusaybin Eş Başkanları Şükran Duran, Ziwer Yıldırım ve BDP yöneticilerinden oluşan bir grup Nusaybin Postanesi önünde bir araya geldi.
Burada kısa bir konuşma yapan Kurdi Der Nusaybin Eşbaşkanı Ziwer Yıldırım Kürtçenin Kürtler için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Yıldırım “bizler Kürdüz ve dilimiz Kürtçedir. Bu yaratıcının tüm halkala verdiği bir armağandır. Bu dili korumak, geliştirmek için insanlara farz etmiştir. bizler Kurdi Der olarak okul öncesinden üniversiteye kadar tüm eğitimin ve öğretimin Kürtçe olmasını, Kürtçenin resmi dil olmasını ve yaşamın her alanında böyle olmasını istiyoruz” dedi.

Yıldırım konuşmasının devamında Kürtçenin hala yasak bir dil olarak görüldüğünü belirtirken insanların Kürtçe savunma yapmalarına dahi izin verilmediğine dikkat çekti. Yıldırım “bir çok insan Kürtçe şarkı söylediği için, bir çoğu yazdığı için yada kendini savunmak istediği için cezaevlerinde bulunuyor. Bizler de özelde bu tutsakların 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramını kutlamak için kendilerine kutlama kartları gönderiyoruz” dedi.
 
Grup daha sonra postanede toplu kart gönderdi.