MARDİN Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 23:40 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 23:46

Mardin Büyükşehir Belediyesinde tutuklama sayısı 6'ya çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesinde tutuklama sayısı 6'ya çıktı
Önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen Dicle DEDAŞ Mardin İl Müdürü olan M. B., Mardin Valiliği Protokol Memuru B. E, Kırsal Yollar Daire Başkanı S.Y, ve belediyenin iş yaptığı bazı firma yetkilileri de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 2 aydır süren denetimler kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen DEDAŞ İl Müdürü olan M. B. 'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 2 aydır teftişlerini sürdüren İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda belediyede görev yapan birçok üst düzey yöneticinin görevden alınmıştı.

 

Soruşturma kapsamında dün operasyon düzenlenirken aralarında belediyenin üst düzey yöneticileri ile müteahhitlerin de olduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.


Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

 

Mahkeme, önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü olan M. B., Mardin Valiliği Protokol Memuru B. E, Kırsal Yollar Daire Başkanı S.Y, ve belediyenin iş yaptığı bazı firma yetkilileri de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

-DEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, “Bugün basına yansıyan haberlerde, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Mardin İl Müdürümüz Memet Bulut hakkında tutuklama kararı verildiği yer almıştır.  Söz konusu soruşturma, Memet Bulut’un geçmiş dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş’de yürüttüğü görevine ilişkin olup şirketimizle veya faaliyetlerimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Hukuki süreç tarafımızdan takip edilmektedir.” denildi.