MARDİN Haber Girişi : 17 Ocak 2021 13:13

Mardin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tıp Fakültesi Müjdesini bekliyor

Mardin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tıp Fakültesi Müjdesini bekliyor
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video-konferans aracılığıyla Mardinlilere hitap edeceği kongrede gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardinlilere Tıp Fakültesi müjdesini vermesini bekliyor.

AK Parti 7. Olağan Kongresi 18 Ocak Pazartesi Günü gerçekleştiriliyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video-konferans aracılığıyla Mardinlilere hitap edeceği kongrede gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardinlilere Tıp Fakültesi müjdesini vermesini bekliyor.

 

Mardin ve ilçeleri, 30 Büyükşehir'de Tıp Fakültesi olmayan tek il olan Mardin'e Tıp Fakültesi açılmasını istiyor.

 

STK Platformu ve Mardin'deki tüm kesimlerin uzun zamandır yaptıkları 'Mardin Tıp Fakültesi İstiyor' kampanyasının olumlu sonuçlanmasını bekliyor.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video-konferans yönetimiyle bağlanacağı kongre için heyecan dorukta.

 

Koronavirüs nedeniyle daha önce iki kez ertelenen kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi video-konferansla katılacağına işaret eden Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Dr. Ahmet Ceylan, "Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaret edecek olması heyecanı içerisindeydik ancak malum pandemi süreci nedeniyle bu ziyaret dijital ortamda gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sevdiği ve önemsediğine inandığımız kadim şehrimize Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik müjde vermesi beklentisi içerisindeyiz. Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarında geldiği yaklaşık 1 milyon 500 binin üzerinde nüfus 3. basamak sağlık hizmeti olan tıp fakültesine ihtiyaç duymaktadır. Türkiye’de 60 ilde 111 tıp fakültesi olmasına rağmen 26. büyük şehir olan Mardin’de olmaması büyük bir eksikliktir. Her yıl tüm poliklinikler itibarıyla Mardin’de 4 milyon 366 bin 660 muayene yapılmakta, bunların 30 bini başka yere sevki gerçekleştirilmektedir. Bu sevklerden bin 958 tanesinin acil servislerden çevre illere yapılması ciddi bir sağlık hizmetine ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Rakamlardan açıkça anlaşılacağı gibi Mardin’de tıp fakültesinin açılması bir zaruret halini almıştır. Mardin halkı olarak bu müjdeyi Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz" diye konuştu.

 

Mardinliler, Tıp Fakültesi beklentisi yanı sıra Mardin Çevre yolu ve GAP Sulama Kanalları'nın biran önce tamamlanmasını istiyor.