EĞİTİM Haber Girişi : 10 Temmuz 2021 17:50

Mardin'in LGS birincisi Nusaybin'den

Mardin'in LGS birincisi Nusaybin'den
LGS sınavında açıklanan sonuçlara göre Mardin İl birincisi Nusaybin Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Cemil Türk oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında açıklanan sonuçlara göre Mardin İl birincisi Nusaybin Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Cemil Türk oldu. Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Türk'ü tebrik etti.

 

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılan bir milyona yakın öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav sonrası açıklanan sonuçlarına göre Nusaybin İlçesi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Cemil Türk Mardin il birincisi oldu. Mardin'de tüm öğrencileri geride bırakan Cemil Türk, LGS'de 490 tam puan alarak büyük başarı gösterdi.

 

Cemil Türk'ün başarısı Nusaybin'deki öğrencilere örnek olurken ailesi, öğretmenleri ve okul yönetimi Türk'ün başarısı ile gururlandı.


-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÜMİT ÇETİN ÖNCÜLÜĞÜNDE EĞİTİM BAŞARISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
 

 

Öte yanda LGS'de Mardin İl Birincisi olarak büyük başarı elde eden Cemil Türk gibi ilçede çok sayıda Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin 400 puan ve üzeri alarak büyük başarı gösterdiği öğrenildi.

 

2020 - 2021 Eğitim-öğretim yılında çocukların sağlığını korumak için tüm önlemleri alarak okulları güvenli bir şekilde açabilmek, salgının yayılmasını önlemek ve öğrenmelerini, sosyal ve duygusal gelişimlerini de sürdürebilmelerini sağlamanın yanı sıra bir üst eğitim kademesine geçmek için sınav hazırlığında olan çocuklar için tüm imkânları seferber eden Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bölgede en çok EBA Destek Merkezi açan ilçeler arasında yer aldı.

 

Özellikle 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerinin pandemi süresince derslerinden geri kalmaması için yaptığı toplantılarda okul yöneticilerine talimatlar veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, zaman zaman canlı derslere katılarak denetimlerini sıklaştırdı.
İlçede görev yaptığı süre boyunca birçok yeniliklere imza atan Çetin, Şube Müdürleri, Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerle birlikte sınavlardaki bireysel başarının ilçe geneline yayılması için 2021 - 2022 eğitim öğretim sezonu çalışmalar başladı.

 

Milli Eğitim Müdürü Çetin, LGS'de Mardin İl Birinciliği başarısından dolayı Atatürk Ortaokulu öğrencisi Cemil Türk'ü, ailesini, öğretmelerini ve okul yöneticilerini tebrik eden bir mesaj yayımladı.