MARDİN Haber Girişi : 15 Eylül 2019 10:48

Mardin 'Teröre lanet kardeşliğe davet' mitingi düzenlendi

Mardin 'Teröre lanet kardeşliğe davet' mitingi düzenlendi
Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen 'Teröre lanet kardeşliğe davet' mitingine vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen 'Teröre lanet kardeşliğe davet' mitingine vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Mitingde 70 metrelik dev Türk bayrağı açıldı.

 

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen mitinge Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, protokol üyeleri ve Türk bayrakları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Konuşmalar öncesinde İl Müftü Yardımcısı dualar okudu. Mitingde 70 metrelik Türk bayrağı 15 Temmuz meydanında yüzlerce vatandaş tarafından açılarak dalgalandırıldı.

 

Mitingde  Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, yaptığı konuşmada, "Burada toplanmamızın amacı ilimizde terör örgütü PKK'nın hain ve kalleşçe düzenlediği saldırı lanetlemektedir. Mardin dillerin ve dinlerin buluştuğu bir kültür turizm şehridir. Huzur bozmak isteyen şer odaklarına meydanı boş bırakmayacağız. Bir Mehmet gider bin Mehmet gelir. Bir Tufan gider bin Tufan gelir. Sizler hiçbir zaman amacınıza ulaşamayacaksınız. Arkadan vuracak kadar yüzünüzü saklayacak kadar kalleşsiniz. Sizlerden korkmuyoruz. Şehitlerin kanlarında boğulacaksınız. Doğusuyla batısıyla, Kürdü, Türkü, Arabıyla bilin ki hepimiz kardeşiz. Bölücü terör örgütlerine karşı her zaman bir ve beraber olma zamanıdır" diye konuştu.

 

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer de yaptığı konuşmada, Diyarbakır HDP'nin önünde evlat nöbetini sürdüren annelere olan desteğini ifade etti.

 

Değer, “Analarımızın, yürekleri dağlayan feryatlarını dindirmek, yeni bir tarih yazmak ve safları sıklaştırmak için omuz omuzayız. Yüce Rabbimiz, iman edenleri ‘kardeş’ kılmış. Kardeşlik bilinci ile hizipçi, mezhepçi, ırkçı ve ayrılıkçı yapıları kınıyor, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Kadim medeniyetin merkezi dinlerin ve dillerin şehrinde bir aradayız. Yaşama hakkımızı haykırmak insanlık onurunu korumak için buradayız.” dedi.