Mardin Valisi Demirtaş Nusaybin'de incelemelerde bulundu

Açıklama

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin'de yapılması planlanan 'Tekstil Kent' ile  'Tarihi Nusaybin Çarşısında'  yapılacak restorasyon projeleri için ilçede incelemelerde bulundu.

 

Nusaybin İlçe Jandarma Komando Taburuna gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan tarafından karşılandı. Burada karşılama mangasını selamlayan Demirtaş, beraberindeki Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile birlikte ilçede yapılacak Tekstil Kent Projesi arazisinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Nusaybin Belediyesi ile DİKA işbirliğiyle yapılan Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksinde incelemelerde bulunan Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan ile Belediye Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay'dan bilgi aldı.

 

Midyat Yolu Caddesi ve Hastane Köprüsünde yapılan incelemelerden sonran Nusaybin Tarihi Çarşısını ziyaret eden Vali Demir Demirtaş ve beraberindekiler, Tarihi Çarşı projesi hakkında görevlilerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.
Esnafları da ziyaret eden Vali Demirtaş daha sonra UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan İnanç Parkı'nı ziyaret etti.

 

İnceleme ve ziyaretlerden sonra Vali Demirtaş ilçeden ayrıldı.

 


Vali Demirtaş'ın ziyaretinde, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cem Kesici, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, Ticaret Borsası Başkan Vekili Şehmus Peker ve Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay yer aldı.

 

- İLÇEDEKİ TEKSTİLCİLERLE TOPLANTI YAPILACAK
Bu arada Vali Demirtaş'ın Tekstil Kent Projesi için yaptığı incelemelerden sonra ilçedeki tekstil firması yetkilileri ile Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir toplantı yapılması önerisi yaptı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen'e İlçede faaliyet gösteren Tekstil Firması sahipleriyle bir toplantı yapılarak tekstil firmalarının projede yer almasını istedi.

 

Başkan Özmen başkanlığında önümüzdeki günlerde ilçedeki tüm tekstil fabrikası sahipleriyle bir toplantı yapılması bekleniyor.