GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mayıs 2022 12:59

MARSİAD üyeleri iftar programında buluştu

MARSİAD üyeleri iftar programında buluştu
Mardin Sigorta Acenteleri Derneği (MARSİAD) üyeleri iftar programında bir araya geldi. Programa Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Levent Korkut da katıldı.

Mardin Sigorta Acenteleri Derneği (MARSİAD) üyeleri iftar programında bir araya geldi. Programa Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Levent Korkut da katıldı.

 

Mardin’de MARSİAD çatısı altında toplanan sigorta acenteleri Yay Grand Otel’de düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programa; Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Levent Korkut, yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Özgür Yılmaz, Osman İnandıoğlu, Yener Koçer, Sigorta Haber Genel Yayın Yönetmeni Erhan Navruz, ve çok sayıda sigortacı katıldı.

 

Açış konuşması yapan MARSİAD Başkanı Mehmet Ziya Demirkaya, “Sayın mesleklaşlarım, çok değerli misafirlerimiz, saygıdeğer bayanlar ve baylar bugün bizleri şereflendiren davetimize icabet edip hem gönlümüzü hem de soframızı şenlendiren Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Levent Korkut’a yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Özgür Yılmaz, Osman İnandıoğlu, Yener Koçer abilerime İstanbul’dan gelip aramızda bulunan sigorta haber genel yayın yönetmeni Sn. Erhan Navruz’a, Mardin basınımızın güzide temsilcilerine, il dışından bizi yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, Mardin Ticaret Odası başkanlığına ve çalışanlarına, Kızıltepe Ticaret Odası başkanlığına ve çalışanlarına teşekkürlerimi şükranlarımı sunarım.” dedi.

 

Demirkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün başı rahmet ortası bereket sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek ramazan ayının 22.günü.Rabbim tuttuğumuz oruçları ,ettiğimiz ibadet ve duaları kabul etsin. Ayrıca bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı.Gazi Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına özelliklede şehit ve gazilerimize saygı şükran ve minnetlerimi sunarım. 2 sene önce derneğimizi kurarken siz değerli meslektaşlarımla beraber seçkin ve iyi bir aile olabilmeyi hedefledik. 2 sene sonra bugün çok net görülüyor ki,Mardin sigorta acentleri derneği kısa adıyla marsiad seçkin ve elit bir ailedir. Benim çok sevdiğim bir söz vadır şöyle der” döktüğün beton toprağın altında kalsa bile güzel olmalı, başkası övmesede işini iyi yap ,başkası görmesede, işini iyi yap bu senin kazancının karşılığı değil karakterinin yansımasıdır” Allah bizi karekterli düzgün dost ve kardeşlerden etmesin, Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Biz kuruluş manifestomuzda dedik ki seçimden seçime üyesini hatırlayan değil, mümkün mertebe her daim üyesinin yanında olan, üyesinin gücünü sömüren değil, üyesinin gücüne güc katan bir dernek olacağız ve olmaya da çalıştık.”


“Sigortacılık tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu ticari bir hizmet türüdür” diyen Demirkaya, “Sigorta demek ticaret ve üretimde cesaret demektir. Her alanda başarı hikayelerini cesurlar yazar çünkü” korkak tüccar kar etmez”tıpkı peygamberimiz Hz. Muhammed .a.s buyurduğu gibi “ticarele uğraşın ve cesur olun çünkü rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir. “Tüm sektörlerin doğrudan ihtiyaç duyduğu ve varlığı ile üretimde faaliyet gösteren tüm işletmeleri canlı tutan sektör olarak bizimde zor zamanlar geçirdiğimiz oluyor.
Son yıllardaki ekonomik sorunlar, tedarik zincirindeki aksaklıklar, fiyat artışları ve bazı eksiklikler haliyle bizide etkiliyor. İş dünyasında bu denli önemli bir rol üstlenen sigortacılık sektörünün de bazı sıkıntılarını kısa da olsa dile getirmek istiyorum. Diğer meslek grupları gibi sigortacılıkta başlı başına bir meslek olduğu için odamızın olmasını, denetleme mekanizmasının etkin rol almasını ve bankaların bu hizmeti organize etmesini ama kendisinin parekende mantığıyla şubelerinde bu işi yapmamasını işini ehline teslim etmesini yani acentelere devretmesini arzu ederdik ama ne yazık ki sigortacılık hizmeti bu kadar önemliyken gereken önemi görmemektedir.



Doğrudan ihtiyaç duyulan bu mesleği icra edenlerin de yaptıkları işin öneminin farkında olup hizmet kalitesini en üst düzeyde tutması gerektiğine kanaat etmekteyim. Sigorta demek güven demektir tüm acentelerin güvenilir bir imaj verip sattıkları her poliçe ile beraber müşterisini memnun etme zorunluluğu vardır. Bu mantığı yaygınlaştırmaya çalışan bir dernek olarak, bugün bizleri yalnız bırakmadığınız ve yanımızda olduğunuz için her birinize teker teker teşekkürlerimi sunar Allah hepinizden razı olsun diyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah dualarımızı ibadetlerimizi kabul etsin. İnsanlık tarihinin zor süreçlerinden geçtiğimiz bu dönemde cenabı hak tarafından yeryüzüne barış, sağlık, huzur ve mutluluk hakim olmasını temenni ederim.” diye konuştu.