MARDİN Haber Girişi : 15 Haziran 2017 11:24

MAܒde yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı

MAܒde yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı
Mardin Artuklu Üniversitesinde tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı.
Mardin Artuklu Üniversitesinde tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2017–2018 öğretim yılı güz yarıyılında tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencileri alımına başlanacak.

Tarih, Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Temel İslam Bilimleri, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Eğitim Yönetimi anabilim dallarını kapsayan ve öğrencilerin akademik kariyerindeki basamaklardan birisi olan tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruların 13-27 Haziran 2017'de yapılabileceği ifade edildi.

Gelişmişliğin ve donanımlı bir şekilde dünyaya entegre olmanın temel taşıyıcı unsurunun eğitim olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, nitelikli elemanların varlığı için nitelikli eğitimlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Rektör Ağırakça, güçlü bir akademik kadroyla Mardin Artuklu Üniversitesinin, akademik kariyerini geliştirmek, mesleki konuda derin bilgi kazanarak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını öğrenip akademik kariyer yapmak isteyenlere yönelik 10’u aşkın yüksek lisans eğitim programlarının sunulduğunu söyledi.

Üniversitenin web sayfasında yayınlanan ve 2017–2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuracak öğrenciler için başvuru koşullarının yer aldığı ilanda ALES puanı, lisans mezuniyet not ortalaması, yabancı dil puanı, mülakat sınav puanı, yüksek lisans mezuniyet not ortalaması üzerinden sonuçların değerlendirileceği bilgisi yer alıyor.

Şahsen ya da postayla başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilirken, 13-27 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacak başvuruların ardından yazılı/mülakat sınavı 03-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başvurular,  https://obs.artuklu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresinden online yapılabileceği ifade edildi./ilkha