GÜNDEM Haber Girişi : 28 Nisan 2011 15:40

Mayın Yasaklama uzmanları Başkan Gökkan'ı ziyaret etti

Mayın Yasaklama uzmanları Başkan Gökkan'ı ziyaret etti
Uluslararası mayın yasaklama kampanyası Kurbanlara yardım uzmanları Firoz Alizada, Loren Persi ve Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muhteber Öğreten Nusaybin'i ziyaret etti.
Ayşe Günel ( Belediye Basını)
Uluslararası mayın yasaklama kampanyası Kurbanlara yardım uzmanları Firoz Alizada, Loren Persi ve Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muhteber Öğreten Mardin'in Nusaybin ilçesi Belediyesini ziyaret etti.
     Nusaybin Belediyesine gelerek başkan Ayşe Gökkan ile görüşen heyet, mayınların temizlenmesi, yasaklanması ve bu alanlarda hayatını kaybeden, yaralı olarak kurtulan vatandaşların mağduriyeinin gireilmesine yönelik yapılacak çalışmalarda destek talebinde bulundu.
     Heyete her tür destek vermeye hazır olduklarını bildiren Başkan Gökkan, Nusaybin'in üç tarafının mayınlarla çevirili olduğunu kaydetti.
Sınırdaki mayınlı sahalarla birlikte ilçenin kuzeyinde bulunan Bagog dağı ile Beyaz su bölgesinde de  sivillere risk olabilecek mayınlı alanların olduğunu kaydetti. Mayın mağduru insanların sorunlarını çözmede uluslarası ve Türkiye'de nasıl gözüleceğine dair bir görüşme yaptıklarını ifade eden Gökkan; "Görüşme oldukça olumlu geçti. Heyettekiler bundan sonra bu dayanışmayı sürdürerek sorunu çözmek istediklerini bize iletti. Nusaybin arkeolojik sit alanı, tarihi yerlerin bir çoğu mayın tarlaları içersinde olan ve üç tarafı mayınlarla çevrili bir ilçedir. Ayrıca Bagog dağındaki bazı sivil alanlarda da mayın olması nedeniyle insanlarımız risk altındadır. Bu riskin biran önce ortadan kaldırılması ve mayınsız bir Türkiye'de hep beraber daha mutlu yaşamak için bir araya gelmeliyiz." dedi.
Görüşmede hazır bulunan Nusaybinli Mayın mağduru Ömer Ay ise yaşanan mayın hadiselerinde çocukların yaşamlarını, kolunu, bacağını kaybettiğini söyledi. Daha güvenli, yaşanabilir mayınsız bir dünya istedikerinibelirten Ay, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.
     Görüşmeden sonran Nusaybin Belediye başkanı Gökkan ve heyettekiler Suriye sınırında bulunan mayınlı bölge çevresinde incelemelerde bulundu. / Nusaybinim.com