NESO Başkanı Ömer Özel rekor oyla güven tazeledi

Açıklama

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, 1333 üyeden oy kullanan 1011 seçmenin tamamının oyunu alarak ikinci kez başkan seçildi.

 

Mitanni Kültür Merkezinde yapılan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) 13.Olağan Genel Kurulunda Başkan Ömer Özel tek aday olarak seçime girdi.

 

Kurula, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan ve Çiftçiler Derneği Başkanı Mehmet Latif Köseoğlu misafir oda başkanı olarak katıldı.

 

Üyelerin salondaki yerlerini almalarıyla genel kurul startı verildi. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan seçimi yapıldı. Nusaybin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Zeynel Tunçalan'ın Divan Başkanı seçilmesinden sonra Genel Kurula geçildi. Mali ve Faaliyet raporlarının ibrasından sonra NESO Başkan Adayı Ömer Özel bir konuşma yaptı.

 

-“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ NUSAYBİN ESNAFININ EMRİNDEYİZ”
Konuşmasında salonda bulunan üyelere hitap eden Başkan Özel, kongreye katılım sağlayan tüm Nusaybin esnafına teşekkür etti. 

 

Dört yıl önce Nusaybin esnafının teveccühüyle başkanlığa seçildiğini kaydeden Özel, “4 yıl boyunca gece gündüz demeden tüm Nusaybin esnafımıza hizmet ettik. Nusaybin esnafı da çok büyük vefa gösterdi. Bize karşı rakip çıkarmadı. Rakip çıkarmadı ise bu saatten sonra bizim yükümüz kat ve kat arttı. 4 sene önce ben ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım verdiğimiz sözde, kapımız ve gönlümüz herkese açık olacak dedik. Bu saatten sonra da bu anlayışımız devam edecektir. Biz bu memleketin çocuklarıyız. Nusaybin’i seviyoruz, Nusaybin esnafını seviyoruz. Nusaybin’in iyiliği için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Nusaybin'de halkımızın emrindeyiz. Esnafımıza hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Görev süremiz boyunca hiçbir ayrım yapmadan esnaf mı değil mi kapımıza kim geldiyse herkese eşit ve şeffaf bir şekilde hizmet ettik, hizmet etmeye çalıştık. Kimseye tutulmayacak sözler vermedik” dedi.

 

Başkan Özel’in konuşmasından 4 yıl boyunca yapılan hizmetleri anlatan sinevizyon gösterimi izletilirken, Nusaybin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Nusaybin esnafı adına Başkan özel'e teşekkür plaketi verdi.

 

Daha sonra salonda oy verme işlemi başladı. Nusaybin İlçe Seçim Kurulu Görevlileri yapılan seçim sonucunda sandıklar saat 17:00 itibariyle kapandı. Yapılan oy sayımında 1333 üyeden 1011 üye oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan Ömer Özel ikinci kez Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO)  Başkanı seçildi.

 

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Yönetimi şöyle oluştu;
Başkan: Ömer Özel, 
Yönetim Kurulu Asil Üye Aday: Fahrettin Cindioğlu, Beşir Aydın, Abdulhakim Karahan, Arif Karaka, Zafer Tunçalan, Abdullah Ergin, Necet Demirtaş, Şahin Emen,
Yönetim Kurulu Yedek Üye Aday: Nurettin Çakır, Abdulcelil Alptekin, Ali Arslan, Muzaffer Ürün, Nurullah Alp, Ethem Demir, İlhan Acar, Mehmet Nebi Şahin, Nazlı Pervane
Denetim Kurulu Asil Üye Aday: Fedai Bala, Abdulğani Demir, Cemal Akdeniz
Denetim Kurulu Yedek Üye Aday: Hamza Bahur, Gülistan Koçhan, Mevlüde Akbaş.