GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 22:43 Haber Girişi : 17 Kasım 2020 22:45

NESO Başkanı Özel, Esnafa acil destek şart

NESO Başkanı Özel, Esnafa acil destek şart
NESO Başkanı Özel, "Yeni alınan Kovid-19 kararlarından olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Esnafa acil destek şart." açıklamasında bulundu.


Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel, "Yeni alınan Kovid-19 kararlarından olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Esnafa acil destek şart." açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları açıkladı.

 

Açıklamada, "Halı saha faaliyetlerine ara verilecek, Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak" ifadeleri kullanıldı.

 

Sağlık için alınan kararlara destek verdiklerini ve hiçbir karara karşı olmadıklarını vurgulayan NESO Başkanı Özel,  daha önce getirilen kısıtlama tedbirlerinde en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkarın yaşadığını kaydetti.

 

Özel, yeni alınan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafın ekonomik olarak desteklenmesini talep ederek, "Esnafa acil destek şart. Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yardım yapılmalı. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su, gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım desteğinden bulunulmalı. Esnaf ve Sanatkarlar kapalı oldukları bu dönemde SGK, Bağ-Kur ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalı" açıklamalarında bulundu.