POLİTİKA Haber Girişi : 17 Eylül 2017 16:46

Nusaybin Ak Parti 6. Olağan Kongresini yaptı

Nusaybin Ak Parti 6. Olağan Kongresini yaptı
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Nusaybin Olağan 6. Kongresi'ne katıldı.
Nusaybin Ak Parti 6. Olağan Kongresini yaptı
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Nusaybin Olağan 6. Kongresi'ne katıldı.
Nusaybin’e gelen Bakan Yılmaz, ilçe girişinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından karşılandı.
Daha sonra Mitanni Kültür Merkezine gelen Bakan Yılmaz, burada AK Parti ilçe başkanı Mehmet Latif Özel ve partililer tarafından karşılandı. Kongrede salonuna saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra divan seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti ilçe başkanı Mehmet Latif Özel’den sonran AK Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu birer konuşma yaparak partililere hitap etti.
Daha sonra kongrede konuşan Bakan Yılmaz, Ak Parti hükümetlerinin göreve geldiği günden buyana Türkiye’yi hep ileriye götürdüğünü ve dünya söz sahibi yaptığını belirtti.
Bakan Yılmaz şöyle konuştu:
“Biz, bizden önce gelenlerin toplamından daha fazla hizmet yaptık. Dolayısıyla biz bu milletten almış olduğumuz vekâletin hakkını hakkıyla yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Görüyorsunuz ateş çemberi içerisine almak istiyorlar, kendi enerjimizi kendi içimizde harcatmak istiyorlar. Bu coğrafyada bin yıl beraber yaşadık ve birlikte yasama iradesiyle bin yıl daha devam edeceğiz. Elbet istemeyenler de var ve onların gönüllü kuklalarına, mandallarına soyunanlar da var. Yol yapan aracı yakarsan, baraj yapan inşaatı kurşunladığında, işçileri öldürdüğünde, bu coğrafyada insanlığı öldürdüğünde, senin gibi düşünmüyor diye, sadece bizim partiye oy verdi diye. Buna insanlık mı denir? Allah’ın izniyle Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine yükselteceğiz. Bundan hiç şüphem yoktur. IMF'nin 2017 yılı açıklamasında Türkiye'de satın alma gücü bakımından düşen milli gelirin 25 bin dolar olduğunu görüyoruz.  Ancak bu yetmiyor. Bizim yeni yeni iş sahaları açmamız, yeni fabrikalar kurmamız, üretmemiz, ihraç etmemiz, insanımızı işe, aşa, ekmeğe kavuşturmamız lazım” dedi.

-“YÜZDE 34’MÜ YOKSA YÜZDE 50’DEN FAZLA MI OY ALMAK DAHA DEMOKRATİK”
Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstikrar gelmeyecek mi güven gelmeyecek mi bu mağdur, mazlum, masum insanlar aynı batıdaki ülkeler gibi bu dünyanın nimetlerinden faydalanmayacak mı? Gururla başı dik bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demeyecek mi diye düşünürdük. Ama cenabı Allah'a hamd olsun. 2001'de kurulan bir parti ilk girdiği seçimde 2002'de siz yüzde 34 ile iktidara getirdiniz. Daha sonra yapılan seçimlerde yüzde 47 ile daha sonra yapılan seçimde de yüzde 49 ile sizler bizleri iktidar ettiniz. Sizden aldığımız vekaleti yerine getirmek için yetti. Bu an dahi Nusaybin ev Mardin dahil Ak Parti teşkilatlarında görev yapan kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin diyorum. Gerçekten zor bir coğrafyada bugün Türkiye dünyada satın alma gücü bakımından 200 den fazla ülke arasında 13'ncü sıraya yükselmiş.
IMF'nin 2017 yılı açıklaması, Türkiye'de satın alma gücü bakımından düşen milli gelir 25 bin dolar. Bu büyük başarı değil mi? İşte bu başarıyı güven ve istikrarın devamından yana tercih kullandığınız için bu aziz milletimizin başarısıdır. Siz yaptınız siz başardınız.
Bu gerçekten geçmişteki iktidarla kıyaslarsak kat kat fazlasın yaptık iddiayla söylüyorum. Ama hala yapmadıklarımız, yapamadıklarımız var. Önümüzdeki dönemde yapak istediklerimiz var. İşte bu kongre önemlidir. 2019'da bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde inşallah Türkiye'yi daha demokratik bir yönetime, daha istikrarlı bir yönetime, daha güçlü bir yönetime daha güçlü bir parlamentoya, uzlaşma ve barış dilinin hakim olacağı bir siyasi atmosfere taşıyacak bir yönetime gidiyoruz.”

-“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ‘HALK HÜKÜMETİDİR’”
“İşte bugün kongrede destek vereceğiniz kardeşlerimiz ve sizlerin desteğiyle inşallah Türkiye çok daha güçlü bir Türkiye'ye kapısını açacak 2019 seçimleriyle. İşte bugün yönetime gelecek kardeşlerim bizleri 2019 seçimlerine taşıyacak. Şimdiden başarılar diliyorum.
Oy verdiğinizde inanın buradaki milletvekillerimize veya bize veya Başkana veya Tayyip Bey'e değil, kendinize oy veriyorsunuz. Dolayısıyla da doğru kimselerle yönetilirseniz Türkiye büyüyor. Doğru kimselerle yönetilirseniz problemleriniz azalıyor. Oyunuz kendinize, kendiniz için oy kullanıyorsunuz. İşte bundan sonra da diyoruz ki inşallah sizlerin feraseti ve basireti ile Türkiye'yi yepyeni ve daha demokratik bir sisteme kavuşturacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyorlar kanunda bu ibare var ama ben diyorum ki bu hükümetin adı Halk Hükümetidir, Halk kuracak. Sabahleyin sandıkta oy kullanacaksın akşam sandıklar açıldığında hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Doğru mu? Hiç öyle meclis açılsın da kim kiminle görüşecek böyle yok. Eğer hükümeti kimin kuracağına millet karar verirse bu hükümetin adı millet hükümetidir. Sabah oy kullanacaksın akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Çünkü o yetkiyi sen veriyorsun. Bu daha demokratiktir. Ve bu sistemde yönetim hakkını alabilmek için bu milletin en az yüzde 50 artı birinin desteğini alabilmek lazım.
Herkes elini vicdanına koyup söylesin bu ülkeyi yüzde 34 ile mi yönetmek daha demokratik yoksa yüzde 50 den fazla bu ülkenin halkından oy alarak yönetmek mi? Hangisi daha demokratik. Hangisi daha çok milli iradeye uygundur. Hangisi siyasetçinin daha çok çalışmasını gerektirir. Hangisi siyasetçinin ve sizi yönetenlerin daha çok hizmet getirmesine yol açar. Hiç şüpheniz olmasın. Yüzde 50 ile iktidara gelmek yüzde 34, 40'larla gelmekten daha demokratik ve milli iradeye daha uygundur. Yüzde 50'yi almak kolay değildir. Bundan sonra sizden yüzde 50'den fazla oy almak isteyecekler hepinizi kuşatması lazım.”

-“TÜRKİYE’DE BÜYÜK REFORMLAR HAYAT GEÇİRDİK”
“Bir tanesi milli gelir. Biz geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri yani bizden önce 79 80 yıl çalışıyor. Bu milletin hepsi bir şey üretiyor. Sonuçta bir rakam çıkıyor. Ne kadar 230 milyar dolar. Şimdi ne kadar yeni açıklandı Türkiye büyüdü. 860 milyar dolar. 230 milyar dolardan 860 milyar dolara çıkardık. Yani Türkiye'nin milli gelirini üç kat artırdık. Dünyada hiç bir ülke Türkiye kadar milli gelirini bu kadar kısa sürede artıran başka ülke yoktur. Bu gerçekten büyük bir başarıdır.
BM kalkındırma programı var. Her yıl insani gelişmişlik raporu yayınlar. Ona bir bakın Türkiye'nin 2002 yılında savunma sanayi ihracatının 2 milyon dolar olduğunu söyler. Şimdi savunma sanayi ihracatımız ne kadar 1.6 milyar dolar ve artacak bundan sonra ben biliyorum. Kaç kat artmış 800 kat artmış. Bu kadar artışı siz ilim, bilim, üretim olmadan yapamazsınız. Fiyatta rekabeti yakalamadan yapamazsın. Üretimde kaliteyi yakalamadan yapamazsınız. Dolayısıyla Türkiye’nin iyi yolda olduğunun unsurlardır. Biz bunların hepsini nasıl başardık. Bütün bunların hepsini eğitime borçluyuz. Eğitim olmadan bilim olmadan bilgi olmadan bu kadar seviye bu kadar üretim kendiliğinden olmaz. Türkiye’nin petrolü, doğalgazı, altın madenleri yok nesi var beşeri sermayesi var. Altından, mücevherden kıymetli insanı var.”
-“NUSAYBİN’E FEN LİSESİ SÖZܔ
Sözleşmeli öğretmenlik sürecini başlattıklarını ifade eden Yılmaz, "Niçin başlattık? Ağrı'ya gittim söyledikleri söz şuydu; 'geçen yıl buraya 3 bin öğretmen geldi 1 yıl sonra 2 bin 500'ü geri döndü 500 öğretmen kaldı.' Allah için sorarım sınıfındaki öğrencinin durumunu bilmeyen, annesinin babasının durumunu bilmeyen, özel çalışma odası var mı yok mu bilmeyen, var mı sıkıntıları problemleri? Bunları 1 yıl içerisinde öğretmen bilebilir mi? Öğrencisini tanıyabilir mi? Tanıyamaz. İşte dedik ki 4 artı 2 6 yıl öğretmen burada kalacak, öğrencisini tanıyacak 4 artı 4 reformuyla en azından bir dönemi mezun edecek ki başarıyı yakalayalım diye.  İlçe başkanım Nusaybin'e 'Fen Lisesi istiyoruz' dedi. Biz geldiğimizde Türkiye'de 58 fen lisesi vardı. Öğrenci sayısı ise 12 bindi. Biz fen lisesini 302'ye çıkardık, 100 binin üzerinde öğrenci var. Türkiye'nin dört bir tarafında daha kaliteli daha iyi bir eğitim vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ülkenin yoksullukla ve cehaletle savaşını yenmek istiyoruz."
Konuşmaların ardında Bakan Yılmaz ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

-BAŞKAN ÖZEL GÜVEN TAZELEDİ
Daha sonra yapılan Ak Parti Nusaybin Olağan 6. Kongresinde tek listeyle gidilen seçimde 400 delegeden oy kullanan 307 delegenin oyunu alan AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel yeniden başkan seçildi.