Nusaybin Ak Parti Kadın kolları 3. Olağan kongresini yaptı

Açıklama
NUSAYBİN AK PARTİ KADIN KOLLARI 3. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI
- SEÇİME TEK ADAY OLARAK GİREN HATİCA AY, TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ


Arif Altunkaynak
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın kolları Mardin'in Nusaybin ilçesi yönetimi 3. olağan kongresini yaptı.
    Halk Eğitim Merkezi toplatı salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.
    Divan seçiminden sonra kongrenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti ilçe başkanı Osman Doğru, Kadınların toplumun yarısını teşkil ettiğini bildirdi.
    Doğru şöyle konuştu;
"Buna rağmen kadınlarımız maalesef siyasette bu denli temsil edilmemektedir. Ak Parti ile beraber her alanda olduğu gibi bu konuda da kadına gerekli önem verilmiştir. Madem toplumun, dolayısıyla seçmenin yarısı bayanlardan oluşuyor, o zaman neden bu oranda siyasette temsil edilmiyor. Kadınlarımızın siyasette daha etkin rol alması siyasetin kalitesini de artıracaktır. Birçok siyasi partinin başarısı kadınların özverili ve fedakar çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Kadınlarımız siyasette ne kadar yer alırlarsa başarımızın o derece artacının bilincindeyiz."
   
    Başkan Doğru'nun konuşmasından sonra seçime geçildi. Seçime tek aday olarak giren Hatice Ay, 300 delegenin tamamının oyunu alarak tekrar başkan seçildi.    
    Başkan Ay'ın yaptığı teşekkür konuşmasından sonra kongre sona erdi.
    Kongreye Ak Parti ilçe Başkanı Osman Doğru, Ak Parti Mardin Kadın Kolları başkanı Zeynep Alkış, yöneticiler ve partililer katıldı. / Nusaybinim.com