GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 30 Temmuz 2020 14:40 Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 14:44

Nusaybin Belediyesi, Bayram öncesi denetimleri sıklaştırdı

Nusaybin Belediyesi, Bayram öncesi denetimleri sıklaştırdı
Nusaybin Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi market, kasap, pastane ve tatlı üreten iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Nusaybin Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi market, kasap, pastane ve tatlı üreten iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

 

 

Nusaybin Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi satışı yüksek olan ürünlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

 

 

Nusaybin Belediyesi Gıda Kontrol ekipleri, özellikle market, kasap, pastane ve tatlı üreten işyerlerini denetlerken pastane ile pastane imalathanelerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor.

 

 

Rutin bir şekilde sürdürülen denetimlerini Kurban Bayramı nedeniyle sıklaştıran Nusaybin Belediyesi Gıda Kontrol ekipleri, marketlerde daha çok şekerleme ürünleri ile et ve et ürünlerinin reyonlarında denetimlerini yoğunlaştırıyor. 

Ekipler, Kurban Bayramında satış popülasyonu fazla olan tatlı ürünlerine de yönelik denetimler yapıyor. Tatlıların üretim aşaması, çalışanların maske, kılık kıyafeti, deponun hijyenik durumu, depoda bulunan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri ve tatlıda kullanılan ürünler sıkı bir şekilde kontrol etti.

 

-Vatandaşlar tarihi geçmiş ürünler konusunda uyarıldı

Nusaybin’de sıkı bir şekilde denetimleri sürdüren Gıda Kontrol ekipleri ve Belediye Zabıtası vatandaşları bayram öncesi satışı yüksek olan et ve et ürünleri, şekerleme ile tatlı alımı konusunda uyardı. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarını ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek alışveriş yapmalarını önerdi.