KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 12 Nisan 2019 18:02

Nusaybin'de 1. Gırnavas Şenlikleri düzenlendi

Nusaybin'de 1. Gırnavas Şenlikleri düzenlendi
Nusaybin'de Bahçebaşı İlköğretim Okulu tarafından yapılan 1. Gırnavas Şenlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

Nusaybin'de Bahçebaşı İlköğretim Okulu tarafından yapılan 1. Gırnavas Şenlikleri renkli görüntüler oluşturdu.
Hedefe Doğru 4 başlık 7 adım etkinliği kapsamında Bahçebaşı İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 'Sokaklar Sanatla Şenlensin' etkinliği kapsamında Geleneksel hale getirilmek istenen 1. Gırnavas Şenliği düzenlendi.
Okul Müdürü Süleyman Çevik, öğretmenler ve öğrenciler ilk olarak Sıfır Atık projesine dikkat çekmek amacıyla temiz bir çevre bilinci oluşturmayı, öğrencilerin ve ailelerin çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla okulun çevresi, Gımavas Höyüğüne kadar olan yol güzergâhı ve Gırnavas Höyüğündeki çöpler toplandı.


Daha sonra Gırnavas Höyüğünde toplanan öğrencilere Höyüğünün tarihçesi anlatıldı.
Yapılan şenlikte ise öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi, oyunlar oynanarak dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Okulda yıl boyu yapılan okuma programlarında dereceye giren öğrencilere ise Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Eğitim Bir Sen temsilcisi Mehmet Şefak Kavak ve Okul Müdürü Süleyman Çevik tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Yapılan şenlik hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Çevik, "Bu şenliğin amacı, Gırnavas Höyüğüne ilgiyi çekmenin yanında ülkemizde tarihi öneme sahip yerlerin ziyaretleri sırasında bu yerlerin temiz bırakılmasını anlatmaktır.
Bunların yanında velilerimizi ve öğrencilerimizin sanata ilgisini çekmek; yaşadığımız bu zamanda insanlık zihinler arası bir rekabetin içindedir. Bu yarışın içinde sanat eğitimi önemli bir rol üstlenmiştir.  Çünkü yetkin bir eğitim bilim, okulun tam anlamıyla toplumsallaşması sonucunda gerçekleşecektir. Bu anlamda sanat bireyin ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak kendini daha iyi tanımasını ve kendini gerçekleştiren ve özgüveni yüksek, yararlı bireyleri topluma kazandırılması için önemli bir faktörüdür.
Tüm bunlar düşünülerek yapılan Gırnavas Şenliklerinin geleneksel hale gelmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.