GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2022 12:11

Nusaybin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı düzenlendi

Nusaybin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle Nusaybin'de program düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle Nusaybin'de program düzenlendi.

 

Çelenk sunma töreni Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Kaymakam/Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, Atatürk Anıtı'nı çelenk sundu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törene Halk Eğitimi Merkezinde devam edildi.

 

Kaymakam/Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı P. Bnb. Fatih Dağhan Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Furkan Öztürk, İlçe Protokolü ve vatandaşların salondaki yerlerini almasıyla program başladı.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Erdi Keşan'ın "Atatürk'ün Asker Kişiliği" sunumundan sonra Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösterimi izletildi, şiirler okundu.

 

Program, hafta boyunca yapılan şiir yarışmalarında dereye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın Teşekkür Belgesi takdimi ile sona erdi.

 

-Kaymakam/Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı'nın "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" Münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Kayabaşı mesajında; "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yılında şükran, saygı ve özlemle yad ediyoruz.

 

Tüm Hayatını ülkesine ve milletine adayan Ulu Önder Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

 

Askeri dehası ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, gerek askeri alanda, gerekse yönetim alanında yaptıklarıyla tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok, oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. 

 

Bugün, bizler de Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

 

Bu vesileyle İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, Aziz Şehit ve Gazilerimizi  rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.