SAĞLIK Haber Girişi : 19 Mart 2011 20:21

Nusaybin'de 14 Mart Tıp Bayramı balosu düzenlendi

Nusaybin'de 14 Mart Tıp Bayramı balosu düzenlendi
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Nusaybin'de tıp bayramı balosu düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı baloda ilçe Kaymakamı Murat Girgin, Ege bölgesi yerel oyunlarından Harman dalı oynadı.
Arif Altunkaynak
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Mardin’in Nusaybin ilçesinde tıp bayramı balosu düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı baloda ilçe Kaymakamı Murat Girgin, Ege bölgesi yerel oyunlarından Harman dalı oynadı.
     Nusaybin Şehri Med düğün salonunda düzenlenen gece, hekimlerin ülke kurtuluşunda gösterdiği fedakârlıkları anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı.
     Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Umut Yaka yaptığı açılış konuşmasında, Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin çağdaş bir toplumun gerekliliği olduğunu kaydetti.
     Nusaybin Devlet Hastanesi olarak bu çağdaş gerekliliği yakalamak ve vatandaşlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için hastanenin hem teknolojik hem de personel olarak eksiklerini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Yaka; “Hastanemiz, yapılan çalışmalar ile sağlık alanında belli bir seviyeye geldi. Hastane olarak Mardin’de Sağlık alanında marka olma yolunda tüm arkadaşlarımızla gayret gösteriyoruz” dedi.
     Baştabip Yaka’dan sonra konuşan Kaymakam Murat Girgin ise, Sağlık sektörünün bir devlet için en az güvenlik ve ekonomi gibi olmazsa olmaz bir öneme sahip olduğunu söyledi.
14 Mart Tıp bayramında sağlık çalışanlarının sorunları ve sosyal haklarının gündeme geldiğini bildiren Kaymakam Girgin şöyle konuştu;
“Sağlık çalışanların çalışma ve sosyal hakları iyileştirilmelidir. Sağlık çalışanları maalesef en fazla şiddete maruz kalan ve haksız yere en çok tepki görenlerin başında geliyor. Nusaybin’de sağlık çalışanlarımız çok iyi çalışıyor. Çevre ilçelerden tedavi amaçlı ilçemize gelenlerin sayısı artıyor. Bu da arkadaşlarımızın iyi çalıştığının önemli bir göstergesidir.”
     Kaymakamlığa bağlı Sodes eğitim merkezi öğrencilerinin def gösterisiyle sahne aldığı gecede Kaymakam Girgin de Ege yöresine ait yerel halk oyunlarından Harmandalı oynadı.
     Geceye, Kaymakam Girgin, Garnizon Komutanı P. Yarbay Aytekin Çabuk, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Erdem Ersoy, ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Kara, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı. / Nusaybinm.com